Basso Social - Gladkokken spiser

Flott sted, topp service og nydelig mat!

Basso Social er en stor og koselig restaurant med ca 200 plasser. Det litt morsomme er at inngangspartiet er ganske så smått og var nesten vanskelig å finne. Jeg gikk faktisk en runde rundt kvartalet før jeg fant restauranten. Når du kommer inn ser du en flott bar med et imponerende glassgulv som lar deg tittet ned på en vinkjeller. Jeg ble møtt av en hyggelig hovmester som tok meg med til bordet jeg hadde bestilt og raskt kom en hyggelig servitør og presenterte menyen. Jeg gikk for den store tasting menyen med vinpakke og angret ikke et sekund! Du kan se en video av mitt besøk og rettene litt lenger ned i artikkelen.

Basso Social 2
Basso Social 3

Glasset ble fylt opp med en deilig musserende vin som skulle være til snacksene. Dette var lekkert og spennende smaker. En deilig start på måltidet. Her fikk jeg servert: Stekt salciccia, sprø risotto og focaccia pecorino.

Basso Social 4

Jeg synes konseptet de har med å servere 3 og 3 retter samtidig var veldig gøy! Glasset ble fylt opp med en ny spennende hvitvin og det ble servert Stracciatella, vintersuppe og fritert kamskjell. Suppen var magisk og jeg skrapte nesten tallerken med skjeen for å få med all den gode smaken. Jeg må innrømme jeg var litt skeptisk til et fritert kamskjell, men dette løste kokkene perfekt og det var sprøtt og perfekt stekt.

Basso Social 6
Basso Social 7

Nytt glass med vin ble servert og også denne gangen en hvitvin. 3 nye spennende retter ble servert. Stekt brokkolini, Kremet trøffelrisotto og en lysing i en tomatisert saus. Risottoen var perfekt al dente og servert i en varm stein. Her hadde de ikke spart på osten og en mild og god smak av trøffel.

Basso Social 9
Basso Social 10
Basso Social 8

Nytt glass og denne gangen en rødvin som skulle være til neste runde med deilige retter. Her ble det servert en ekstremt mør svinekinn, hjemmelaget pasta og en vinterkål med kjernemelk. Det er rikelig med mat og kjøkkenet har virkelig lyktes med denne menyen.

Basso Social 12
Basso Social 11
Basso Social 13

Nytt glass fylles med en litt søt og musserende vin. For å avslutte dette måltidet kom en lekker dessert med bringerbæris, syrlig marengs og en sjokoladebit. Dette må være den beste bringebærisen jeg har smakt. En liten espresso martini sammen med desserten var helt perfekt.

Basso Social 14

Mitt første besøk på Basso Social ble en stor glede og perfekt. Topp service under hele måltidet hvor både kokken selv og servitøren presenterte rettene. En spennende meny med virkelig gode smaker. Dette stedet kan jeg virkelig anbefale enten om du vil ut med matglade venner eller på en date. Vil du lese om hvordan jeg bedømmer restaurantene kan du klikke her Gladkokken spiser - Hvordan jeg bedømmer restaurantene

OPPSUMMERING: 55 av 60 mulige

  • Mat - Smak 9/10
  • Mat – Presentasjon 10/10
  • Lokaler og stemning 9/10
  • Servicen 9/10
  • Verdi for pengene 9/10
  • Opplevelsen 9/10

Reels anmeldelse av Basso Social