Basso Social - Gladkokken spiser
![](https://gladkokken.imgix.net/Basso-Social.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=c8322500cc5187b3d8dfd51725794f2b 700w, https://gladkokken.imgix.net/Basso-Social.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=d2c96a400791d02d1bd5922616b92ba0 800w, https://gladkokken.imgix.net/Basso-Social.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=bae10ae6e034e7aa57045d3a2b3a0d02 900w, https://gladkokken.imgix.net/Basso-Social.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=65f8370f3cb26b0c1bb8cfcace9e5bc6 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Basso-Social.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=a7db45fb5aa75a01f965e2f757ec6764 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Basso-Social.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=65d1bc429dd8fb360f1c664864e6d70a 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Basso-Social.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=b3055eb2129bd1e2a8f02a467589c43c 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Basso-Social.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=3647bc842864d7c7e80b8beb954ffde1 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Basso-Social.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=05a082870e2161fc56835a56daf6d638 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Basso-Social.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=a5610586bd1176fc96823d5d6a982283 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Basso-Social.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=3cb4ad5ba246de989b69d7b1744bbf75 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Basso-Social.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=32ace039b8f64489a4a030a5332bfec4 1800w)
Flott sted, topp service og nydelig mat!
Basso Social er en stor og koselig restaurant med ca 200 plasser. Det litt morsomme er at inngangspartiet er ganske så smått og var nesten vanskelig å finne. Jeg gikk faktisk en runde rundt kvartalet før jeg fant restauranten. Når du kommer inn ser du en flott bar med et imponerende glassgulv som lar deg tittet ned på en vinkjeller. Jeg ble møtt av en hyggelig hovmester som tok meg med til bordet jeg hadde bestilt og raskt kom en hyggelig servitør og presenterte menyen. Jeg gikk for den store tasting menyen med vinpakke og angret ikke et sekund! Du kan se en video av mitt besøk og rettene litt lenger ned i artikkelen.
![Basso Social 2](https://gladkokken.imgix.net/Basso-Social-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=be1c496af65e1bb9b4b2fddd9492447c)
![Basso Social 3](https://gladkokken.imgix.net/Basso-Social-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=92360452c3055b4fdc020ec7dec134b0)
Glasset ble fylt opp med en deilig musserende vin som skulle være til snacksene. Dette var lekkert og spennende smaker. En deilig start på måltidet. Her fikk jeg servert: Stekt salciccia, sprø risotto og focaccia pecorino.
![Basso Social 4](https://gladkokken.imgix.net/Basso-Social-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=394&q=60&w=700&s=1a1dea037c478e26a5eda595a73280d0)
Jeg synes konseptet de har med å servere 3 og 3 retter samtidig var veldig gøy! Glasset ble fylt opp med en ny spennende hvitvin og det ble servert Stracciatella, vintersuppe og fritert kamskjell. Suppen var magisk og jeg skrapte nesten tallerken med skjeen for å få med all den gode smaken. Jeg må innrømme jeg var litt skeptisk til et fritert kamskjell, men dette løste kokkene perfekt og det var sprøtt og perfekt stekt.
![Basso Social 6](https://gladkokken.imgix.net/Basso-Social-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=394&q=60&w=700&s=453add88cba29e1183f38b8d190c4f2e)
![Basso Social 7](https://gladkokken.imgix.net/Basso-Social-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=394&q=60&w=700&s=2fe894a8ed2eb974c384ffecd3135205)
Nytt glass med vin ble servert og også denne gangen en hvitvin. 3 nye spennende retter ble servert. Stekt brokkolini, Kremet trøffelrisotto og en lysing i en tomatisert saus. Risottoen var perfekt al dente og servert i en varm stein. Her hadde de ikke spart på osten og en mild og god smak av trøffel.
![Basso Social 9](https://gladkokken.imgix.net/Basso-Social-9.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=394&q=60&w=700&s=548cf1f74f94ce35afb2cdc9108e537c)
![Basso Social 10](https://gladkokken.imgix.net/Basso-Social-10.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=394&q=60&w=700&s=dcd33ccecb28bff69207adacb404253f)
![Basso Social 8](https://gladkokken.imgix.net/Basso-Social-8.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=394&q=60&w=700&s=3ba633628e6f59b1cbf3bffe3d63b42c)
Nytt glass og denne gangen en rødvin som skulle være til neste runde med deilige retter. Her ble det servert en ekstremt mør svinekinn, hjemmelaget pasta og en vinterkål med kjernemelk. Det er rikelig med mat og kjøkkenet har virkelig lyktes med denne menyen.
![Basso Social 12](https://gladkokken.imgix.net/Basso-Social-12_2023-01-31-091744_hmsa.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=394&q=60&w=700&s=7e98aa75018f982018a47ad404a6ef14)
![Basso Social 11](https://gladkokken.imgix.net/Basso-Social-11.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=394&q=60&w=700&s=5f28634db042000dde6bc3d624a04776)
![Basso Social 13](https://gladkokken.imgix.net/Basso-Social-13.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=394&q=60&w=700&s=0206d4a913f60ca36dd5921a7e330fab)
Nytt glass fylles med en litt søt og musserende vin. For å avslutte dette måltidet kom en lekker dessert med bringerbæris, syrlig marengs og en sjokoladebit. Dette må være den beste bringebærisen jeg har smakt. En liten espresso martini sammen med desserten var helt perfekt.
![Basso Social 14](https://gladkokken.imgix.net/Basso-Social-14.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=30ce1efe18d5b898d3b421a143faaff9)
Mitt første besøk på Basso Social ble en stor glede og perfekt. Topp service under hele måltidet hvor både kokken selv og servitøren presenterte rettene. En spennende meny med virkelig gode smaker. Dette stedet kan jeg virkelig anbefale enten om du vil ut med matglade venner eller på en date. Vil du lese om hvordan jeg bedømmer restaurantene kan du klikke her Gladkokken spiser - Hvordan jeg bedømmer restaurantene
OPPSUMMERING: 55 av 60 mulige
- Mat - Smak 9/10
- Mat – Presentasjon 10/10
- Lokaler og stemning 9/10
- Servicen 9/10
- Verdi for pengene 9/10
- Opplevelsen 9/10