Katla Oslo - Gladkokken spiser

Deilige smaksopplevelser og god stemning

Når du nærmer deg Katla lyser de store vinduene opp hjørnet utenfor og du kan se både gjester og det åpne kjøkkenet med høy aktivitet. Restauranten ligger i Universitetsgaten 13 i Oslo og åpnet i 2018. Mange har allerede satt sin elsk på denne restauranten og jeg forstår godt hvorfor. Hvis du er en av de som ikke har prøvd kan jeg virkelig anbefale denne restauranten. Her skal jeg forklare hvorfor. Du kan se en video av mitt besøk nederst i denne artikkelen.

Katla 2

Kjøkkensjef Atli Már Yngvason kom fra Pjoltergeist som ble en stor suksess i Oslos restaurantverden. Sammen med Lava gruppen ble Katla åpnet og her får kjøkkensjefen med sine kokker utfolde seg med spennende smaker og kombinasjoner fra ulike deler av verden. Dette er ikke en vanlig finedining restaurant hvor det er stille i lokalet og servitørene går i nypresset hvit skjorte. Katla sjefen selv sa ved åpning til DN: "Jeg vil ha full restaurant og masse bråk og musikk" Jeg må ærlig si at jeg elsker stilen både på lokalene, stemningen inne og maten!

Lokalene er store, luftige og det er plass til over 100 gjester. Det er høyt under taket og åpent kjøkken. Midt i det store kjøkkenet er det et smykke av en grill og en stor bakerovn. Her tilberedes de fleste av matrettene i restauranten. Lukten av røyk og synlige flammer fra grillen gir hvertfall meg et stort smil rundt munnen.

Katla 3
Katla 11

Når du skal besøke Katla anbefaler jeg at du reserverer bord i forkant. De har kun en set-meny på 7 retter for de som bestiller i restauranten. Du kan også komme innom å håpe på plass i matbaren hvor du kan bestille småretter. Prisen for set-meny er nå på 995,- pr pers. Menyen endres etter sesong. Jeg hadde bestilt bord og kom på besøk en tirsdag ettermiddag. Vi ble tatt godt i mot ved ankomst og ble vist til et koselig bord med flott utsikt til kjøkkenet.

Det var ikke mange sekundene vi måtte vente før vi ble servert iskaldt vann og to glass. En blid servitør lurte på om vi ønsket å bestille et glass før vi begynte på middagen. Dette har jeg vanskelig å takke nei til så jeg spurte hva han anbefalte. Her var forslaget et glass champagne eller pét nat. Jeg valgte et glass pét nat som er en naturlig musserende vin som har vært populært noen år nå. Når glasset nærmet seg tomt fikk vi valget om drikke til maten. Jeg synes alltid det er gøy å bestille vinpakke til maten. Alle vinpakkene var med 5 glass og varierte i pris på 900-1500 pr pers. Jeg valgte den rimeligste vinpakken, men kan røpe at dette var virkelig spennende og god vin til maten! I det vinglasset var fylt med en Grüner Veltliner fra Østerike kom de to første rettene (snacks).

Den ene retten var Chicharron med baconmayo. Chicharron kan oversettes til veldig sprø svor. Dette var perfekte puffet svinesvor med hjemmelaget krydder og en perfekt majones med baconsmak. Det var luftig, sprøtt og farlig godt!

Den andre retten var en sprø Tostada laget på blå mais og toppet med krabbe fra Hvaler, avokado og noen andre gode ingredienser som smakte nydelig sammen. Begge forrettene lar bestikket hvile og her er det kun hendene som er riktig måte og nyte dette på.

Katla 6
Katla 7

Vi hadde tømt glassene og det ble nå satt ut nye glass som ble fylt med en deilig Chardonnay fra Jura. Neste rett ut ble presentert av en av kokkene. Sellerirot med meksikansk mole. Deilige skiver av med sellerirot som lå oppå en mexicansk mole. Kokken kunne fortelle at de brukte morens oppskrift på mole og at han hadde tatt med sjokolade fra sist besøk i Mexico for at smaken skulle bli helt perfekt. Dette var en spicy og velsmakende rett som sendte smaksløkene på fest!! Jeg tror de la merke til at jeg skrapet tallerkenen for saus og kom ut med litt ekstra saus og noen sprø tostada. Helt perfekt!

Neste rett var Reker med pilpilolje og steambuns. Igjen imponerer kokkene meg med enorme mengder med smak! Servert med en luftig steambun som brukes for å få meg seg alle de gode smakene og den spicy oljen.

Katla 8
Katla 9

Neste rett ut på menyen var Piggvar, svartkål med skalldyr og saffran-saus. Her fikk vi servert et helt stort helt stykke piggvar med med filetene fra topp og bunn av fisken med bein i midten. Fisken var tilbredt i bakerovnen på høy varme. Fisken var saftig og god, men av rettene hittil var ikke det min favoritt. Kraften var nydelig, men fisken var litt lite salt og skinnet var ikke sprøtt. Mitt følge for dagen hadde bedt om glutenfri meny og dette kan være årsaken til at det manglet litt salt. De hadde tilpasset retten litt og droppet marinaden pga av at retten skulle være glutenfri. Dessverre glemte jeg av å ta bilde av sausen med kålen. Selv om jeg var litt skeptisk syntes mitt følge for dagen retten var utrolig god.

Nye glass kom inn på bordet og denne gangen ble det fylt med en rødvin. En Beaujolais Villages som var fruktig og skulle passe godt til neste rett. Neste rett var en Thailandsk Laab av svinenakke. Herlig krydret og servert i små biter sammen med kålblader, urtesalat, ris og koriandersaus. Her er konseptet at du selv lager små vårruller i kålbladene, ruller sammen og spiser. Dette var en spicy rett og passet veldig godt med vinen. Jeg likte denne litt uformelle retten og jeg synes det er litt stas å kunne blande sammen maten selv etter eget ønske.

Katla 13
Katla 14

Nå nærmet det seg slutten av måltidet og kun desserten gjenstår. Nytt glass fra vinmenyen ble fylt opp med en litt søt musserende muscadet fra Italia. Til dessert fikk vi Chili ganache med sjokolade tostada og kokossorbet. Igjen leker kokkene med smaker og er ikke redd for å putte chili i maten. Det gjør det med stor suksess og dette var en dessert etter min smak.

Katla 19

Oppsummering: Dette var et herlig restaurantbesøk og jeg gleder meg allerede til neste gang jeg skal spise på Katla. Jeg kan trygt anbefale denne restauranten til alle som er glad i god mat og ønsker en litt uformell middag med god stemning. Prisen kom på 4000 inkludert tips for 2 personer med 7 retter og vinmeny. Dette er kanskje litt dyrt, men du får en herlig restaurantopplevelse for prisen. Hvis du vil lese mer om Katla eller bestille kan du gå inn på deres hjemmeside her Katla Oslo Ønsker du å lese mer om hvordan jeg bedømmer restaurantene kan du klikke på denne linken Gladkokken spiser - Hvordan jeg bedømmer restaurantene


OPPSUMMERING: 48 av 60 mulige

  • Mat - Smak 8/10
  • Mat – Presentasjon 8/10
  • Lokaler og stemning 8/10
  • Servicen 9/10
  • Verdi for pengene 7/10
  • Opplevelsen 8/10

Reels anmeldelse av Katla Oslo