Plah Sommerro - Gladkokken spiser

Eksklusiv luksus og deilig Thaimat!

Sommerro hotel ligger rett ved Solli plass i Oslo og er kanskje det flotteste hotellet i Oslo nå. I tillegg har hotellet 6 ulike restauranter. Jeg har gledet meg veldig til å besøke Plah. Kokken Terje Ommundsen er kjent for sin mat og har drevet Plah i flere år før de flyttet til Sommerro. Jeg har laget en video av mitt besøk du kan se nederst i artikkelen.

For å komme inn på Plah går du inn inngangen til søsterrestauanten Ahaan. Noen store vakre dører åpner seg og du blir tatt godt hånd om fra første stund. Vi ble tatt videre inn i en gang som er som en ekslusiv togvogn med båser før du kommer inn i selve restauranten. Dette var utrolig lekkert og vi ble plassert i en sofa. En herremann kommer inn med en "cocktail tralle" og med stort engasjement lager en perfekt cocktail som skal være til de første rettene. Etter dette fikk vi 6-7 små lekre retter. En perfekt start på denne kvelden.

IMG 1358
IMG 1361

Jeg skal ikke gå inn på alle de ulike navnene, men viser deg heller noen av disse små kunstverkene av velsmakende biter.

IMG 1367 2
IMG 1371 2
IMG 1375
IMG 1378 2
IMG 1381 2
IMG 1383 2

Etter denne starten ble vi pent vist inn i selve restauranten som er veldig vakker. Alle plassene er rundt kjøkkenet og dette er jo en drøm for en foodie! Mange kokker var på jobb og en sommelier som passet på at vi hadde god drikke i glassene til en hver tid.

IMG 1385

Nå startet et maraton av deilige smaksopplevelser varierende av fisk, skalldyr, vegetar og kjøtt. Fra vi ankom Plah til vi gikk ut døren hadde det gått 4 1/2 time. Jeg skal ikke gå igjennom alle rettene, men dette var magisk for min del. Alle råvarene var tilbredt til perfeksjon, pent anrettet og formidlet med en matglede fra kokkene du sjeldent ser. I tillegg var vinpakken spennende og variert og vår sommelier hadde samme engasjement rundt drikken vi hadde i glassene. Her får du noen bilder av maten vi fikk servert og anbefaler og se videoen jeg lagde som du finner nederst i denne artikkelen.

IMG 1409
IMG 1412
IMG 1427
IMG 1421
IMG 1430
IMG 1443

Etter middagen gikk vi tilbake i den "gangen" vi startet med noen ulike snacks- desserter som ble tilberedt foran oss og enda mer godt i glasset. Nå hadde 4 1/2 time gått og vi var begge veldig mette og glade. Plah leverer denne kvelden på alle punkter. Det som trekker ned litt på scoren er verdi for pengene. Jeg skulle ønske enda flere fikk oppleve slike eksklusive matopplevelser, men med en pris på 8500 for 2 personer kan dette bli dyrt for mange. Skulle man ta seg råd til en slik opplevelse er det bare å glede seg!!

OPPSUMMERING: 55 av 60 mulige

  • Mat - Smak 9/10
  • Mat - Presentasjon 10/10
  • Lokaler og stemning 10/10
  • Servicen 10/10
  • Verdi for pengene 7/10
  • Opplevelsen 9/10