Kryddersmør smaker fantastisk på grillmaten - lag dit eget og frys ned!
Frys ned kryddersmøret som en sylinder så kan du bare skjære pene skiver av smøret når du trenger det.
Ingredienser
- 1 pakke ekte meierismør
- 2 stk kinahvitløk
- 1 stk sitron
- 2 ss paprika/røkt paprika
- 1 ts cayenne pepper
- 1 ts oregano
- 1 ts spisscummin
- 1 ss maldonsalt
- 1 ts hvit pepper
På kylling, svin eller oppå en biff smaker kryddersmør fantastisk. Når dette smelter nedover middagen trenger du ikke noe annen saus til. Når du først har laget dette smøret er det også veldig enkelt å lage sine egne hvitløks/krydder baguetter. Så kjøp inn det du trenger og sleng sammen dette smøret. Det er veldig deilig å ha litt kryddersmør klart i fryseren.
Steg 1
Dette er veldig enkelt. Ta ut pakken med smør og la den ligge ute til den har blitt helt myk.
Steg 2
Vask hendene godt og bland med dem. Det er helt klart det beste verktøyet for å gjøre denne jobben. Del smøret opp i biter og legg i en bolle. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt sammen.
Steg 3
Når du har gnidd sammen hele smøret. finner du frem et bakepapir og legger smøret over på.
Steg 4
Form til en pølse og snurr endene. Jeg liker å lage en liten knute på hver enda.
Steg 5
Rull så den får en fin og rund for som en sylinder. Legg i fryseren og når du trenger kryddersmør er det bare å skjære av en skive. Det er alltid fint å ha litt kryddersmør i fryseren. Prøv deg gjerne frem med forskjellige smaker og krydder så finner du ditt perfekte kryddersmør.