Legg potetene på grillen - Lag grillpoteter!

For meg er det en stor glede om sommeren å lage maten ute. Når jeg griller (som jeg gjør ganske ofte) liker jeg å lage i stand mest mulig av maten ute. Potetene er ikke noe unntak. Grillpoteter er veldig godt og smaken av røyk og grill gir dem smak av sommer! Dette er en veldig enkel oppskrift.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg kokefaste poteter
  • 1 stk hel hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 1 ss smør
  • tørket chilifrø
  • røkt paprikapulver
  • salt og pepper
Ingredienser

Steg 1

Start med å finne frem en grillpanne eller ildfast form. Det er selvfølgelig viktig at denne formen tåler høy varme siden den skal på grillen.

Dsc 0285 3

Steg 2

Vask potetene godt og tørk dem. Jeg gidder ikke å skrelle disse potetene. Del opp potetene i passende store biter. Legg alle potetene i formen.

Dsc 0287

Steg 3

Del hvitløken i to på midten. Dette gir deg bakte hvitløk og den smakssetter oljen som potetene koser seg i. Så bruk masse hvitløk i denne retten. Strø på litt tørket chilifrø og røkt paprika. Grovhakk den ferske chilien og legg sammen med potetene. Hell på litt olje og bland godt sammen. Avslutt med å legge på litt smør. Disse potetene tar litt tid på grillen så denne kan du gjerne sette på før alt det andre. Hvor lang tid det tar vil avhenge av temperaturen du har på grillen, men beregn mellom 1-2 timer. Smak av og til så vet du når de er klare.

Poteter I Panne

Steg 4

Hvis du skal grille et større stykke kjøtt er det perfekt å sette potetene under kjøttet. Da renner de gode smakene fra kjøttet og fettet rett ned på potetene.

Potet I Panne Bedre

Steg 5

Grill til de får en gylden og fin farge på utsiden og er myke og gode inni. Et enkelt og veldig godt tilbehør til grillmiddagen.

Dsc 0300 3