Piggvar kalles ofte havets konge og er kanskje den beste fisken å legge på grillen.
Ingredienser
- 2 stk Piggvar filet
- 8 stk småpoteter
- 1 stk vårløk
- Sauce vierge ( se oppskrift)
- salt og pepper
- olivenolje.
Piggvar er dessverre ganske så dyrt, men ønsker du å unne deg noe ekstra godt en dag er Piggvarfilet perfekt. En fast konsistens og utrolig god smak. Jeg fikk fiskebutikken til å skjære ut 2 stk fileter og det er smart å beholde skinnet på. Dette bevarer fiskekjøttet når du griller og gjør at fisken holder seg fint sammen. Servert sammen med noen ovnsbakte poteter og sause vierge.
Steg 1
Start med å krydre piggvaren med salt og pepper på siden det ikke er skinn. Fyr opp grillen og vent til den er god å varm før du legger fisken på. Grilltiden vil variere litt på tykkelsen på fisken, men 6-8 minutter på høy varme med skinnsiden ned gir et supert resultat.
![DSC 1803](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1803.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=805911a1de59a8c02de6dda2dabf04b5)
![DSC 1810](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1810.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=48d83b72a380f45aa4f812bdc48f7971)
Steg 2
Denne gangen kjøpte jeg litt små nypoteter som jeg delte i to. Ta på litt olivenolje, salt og pepper og stek i ovnen på 180 grader til de er myke og ferdige. Dette tar ca 30 minutter.
![DSC 1801](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1801.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5262533c5cec8d8b48e4f16ee0265e22)
![DSC 1816](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1816.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c0316dca58f97f370d11ec2d450de327)
Steg 3
Sauce vierge er en utrolig god Fransk saus. Den er enkel å lage og smaker ypperlig til grillet fisk og lyst kjøtt. Her kan du se hvordan jeg lager denne sausen. Sauce Vierge - En klassisk Fransk saus til fisk og lyst kjøtt
![DSC 1782 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1782-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=880489db03799274bf3646d621d78412)
![DSC 1796 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1796-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d696de09edf06873aba2a7d9413c2ba7)
Steg 4
Legg potene spredd rundt på tallerkenen og spar plass i midten til fisken. Legg fisken midt på tallerkenen og strø over rikelig med Sauce Vierge. Topp gjerne med vårløk som er skjært i tynne skiver. Dette er en fantastisk sommermiddag. Lykke til.
![DSC 1818](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1818.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ded82c1433cccc7d2a58168c1a55852d)