Grillet Piggvar - Ekslusivt og utrolig godt!

Piggvar kalles ofte havets konge og er kanskje den beste fisken å legge på grillen.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk Piggvar filet
  • 8 stk småpoteter
  • 1 stk vårløk
  • Sauce vierge ( se oppskrift)
  • salt og pepper
  • olivenolje.
Ingredienser

Piggvar er dessverre ganske så dyrt, men ønsker du å unne deg noe ekstra godt en dag er Piggvarfilet perfekt. En fast konsistens og utrolig god smak. Jeg fikk fiskebutikken til å skjære ut 2 stk fileter og det er smart å beholde skinnet på. Dette bevarer fiskekjøttet når du griller og gjør at fisken holder seg fint sammen. Servert sammen med noen ovnsbakte poteter og sause vierge.

Steg 1

Start med å krydre piggvaren med salt og pepper på siden det ikke er skinn. Fyr opp grillen og vent til den er god å varm før du legger fisken på. Grilltiden vil variere litt på tykkelsen på fisken, men 6-8 minutter på høy varme med skinnsiden ned gir et supert resultat.

DSC 1803
DSC 1810

Steg 2

Denne gangen kjøpte jeg litt små nypoteter som jeg delte i to. Ta på litt olivenolje, salt og pepper og stek i ovnen på 180 grader til de er myke og ferdige. Dette tar ca 30 minutter.

DSC 1801
DSC 1816

Steg 3

Sauce vierge er en utrolig god Fransk saus. Den er enkel å lage og smaker ypperlig til grillet fisk og lyst kjøtt. Her kan du se hvordan jeg lager denne sausen. Sauce Vierge - En klassisk Fransk saus til fisk og lyst kjøtt

DSC 1782 2
DSC 1796 2

Steg 4

Legg potene spredd rundt på tallerkenen og spar plass i midten til fisken. Legg fisken midt på tallerkenen og strø over rikelig med Sauce Vierge. Topp gjerne med vårløk som er skjært i tynne skiver. Dette er en fantastisk sommermiddag. Lykke til.

DSC 1818