Sponset av Frøya Salmon

6 gode tips for å lykkes med Laks på grillen - med Videoinstruksjon

God, enkel og sunn middag laget på få minutter.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk Frøya Midloin
  • 1 ss nøytral olje
  • sitronpepper
  • salt
Ingredienser

Mange frykter å grille fisk og finner frem panner, aluminiumsfolie eller andre løsninger for at fisken ikke skal sitte fast. Det er helt unødvendig hvis du følger mine gode tips! I denne oppskriften har jeg brukt laks fra min samarbeidspartner Frøya Salmon

DSC 1496

Steg 1

Her er 6 gode tips for å lykkes med å grille laks.

1) Bruk laks av god kvalitet. Den er fastere, jevnere kuttet og passer bedre å grille. Laks av sushikvalitet kan spises rå så du kan selv velge hvor mye du ønsker den grillet

2) Smør på litt nøytral olje og krydre med smakene du liker. I denne oppskriften har jeg brukt salt og sitronpepper.

3) Pass på at grillristen er børstet ren før grilling.

4) Skjær laksen opp i porsjonstørrelser

5) Legg med kryddersiden først ned og la den ligge stille i minimum 1 minutt før du snur den.

6) Bruk en stekespade og snu laksen. Grill ferdig på den andre siden til ønsket stekegrad.

DSC 1529
DSC 1534

Steg 2

En utfordring er at alt for mange griller fisk for lenge. Hvis temperaturen blir for høy blir ikke fisken like god. Hvis du bruker laks av sushikvalitet kan du spise den rå så en temperatur mellom 30-50 grader i kjernetemperatur er bra. Jeg foretrekker rundt 45 grader. Da er laksen medium stekt. Det tilsvarer ca 2 minutter grilling på hver side. La fisken hvile i 5 minutter og pynt gjerne med litt friske urter.

DSC 1540

Steg 3