Sponset av Frøya Salmon
Laks på grillen - Med hoisin og sesam
Perfekt Laksemiddag laget på noen få minutter!
Ingredienser
- 1 stk Frøya Midloin
- 4 ss Hoisin saus
- 1 ss hvite sesamfrø
- 1 ss sorte sesamfrø
- 1 ss finhakket gressløk
- 2 ss Aphaspirer
Mange er redd for å grille fisk på grillen. Kjøper du laks av god sushikvalitet som er skjært i pene stykker er ikke det noe problem. Laks i kombinasjon med hoisin og sesam smaker rett og slett helt nydelig. Det er en stor bonus at middagen kun tar noen få minutter å lage. Jeg har laget en video for å vise hvor enkelt du lager denne retten.
Steg 1
Frøya Salmon er kvalitetslaks av Sushikvalitet som passer ypperlig på grillen.
Steg 2
Ta fisken ut av pakken og pensle begge sider med hoisinsaus. Hoisinsaus får du kjøpt i de fleste butikker, men du kan også lage selv. Legger med en link her til min egen oppskrift.Hoisin saus - En av Asias mest populære sauser!
Steg 3
Sausen fungerer utmerket som "klister" for sesamfrøene. Jeg synes det er finest og bruke både hvite og sorte sesamfrø. Strø jevnt over på begge sider.
Steg 4
Legg fisken direkte på grillen og grill i 1 minutt på hver side med lokket igjen.
Steg 5
Legg over på en tallerken eller fat og la hvile i 5 minutter. Hell over litt ekstra hoisinsaus, alphaspirer og gressløk. Bruk gjerne de urtene du selv har tilgjengelig. Lykke til.