Sponset av Frøya Salmon
![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1523.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=26244ce836a3b328c2cb6a9c2a3a2d11 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1523.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=461b4cfa35a294f244a89fe754cb9c37 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1523.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=546c04e5c576db9f9756a01b8fafa313 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1523.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=ef717a06dd515ab3bf85e9896e1109b3 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1523.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=e9bbf55e3dd20d154e77954ff4430586 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1523.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=fdd9b6703666827397bc95ae9763a7ac 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1523.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=642ac167b44d2bb4a99fc5dbe724776f 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1523.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=ae14033ba49d4bd4d25575fb197f9528 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1523.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=c0eb744839d3c3c8b4f0e3417d4c75e5 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1523.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=46ddcb4e5b016ea79ac6767a95be6ad3 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1523.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=b8b5320acd93fb58713e906df16e6de6 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1523.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=1b64363ec90469c5d4128b7a47564bd4 1800w)
Laks på grillen - Med hoisin og sesam
Perfekt Laksemiddag laget på noen få minutter!
Ingredienser
- 1 stk Frøya Midloin
- 4 ss Hoisin saus
- 1 ss hvite sesamfrø
- 1 ss sorte sesamfrø
- 1 ss finhakket gressløk
- 2 ss Aphaspirer
Mange er redd for å grille fisk på grillen. Kjøper du laks av god sushikvalitet som er skjært i pene stykker er ikke det noe problem. Laks i kombinasjon med hoisin og sesam smaker rett og slett helt nydelig. Det er en stor bonus at middagen kun tar noen få minutter å lage. Jeg har laget en video for å vise hvor enkelt du lager denne retten.
Steg 1
Frøya Salmon er kvalitetslaks av Sushikvalitet som passer ypperlig på grillen.
![DSC 1496](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1496.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=01ab25bf6349510ccdf9b9a7bde545d1)
Steg 2
Ta fisken ut av pakken og pensle begge sider med hoisinsaus. Hoisinsaus får du kjøpt i de fleste butikker, men du kan også lage selv. Legger med en link her til min egen oppskrift.Hoisin saus - En av Asias mest populære sauser!
![DSC 1497](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1497.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7b8f829c9b1015d2ece57d27111edaa9)
Steg 3
Sausen fungerer utmerket som "klister" for sesamfrøene. Jeg synes det er finest og bruke både hvite og sorte sesamfrø. Strø jevnt over på begge sider.
![DSC 1502](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1502.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7beac70ca49b383da8bce71edc4719ab)
Steg 4
Legg fisken direkte på grillen og grill i 1 minutt på hver side med lokket igjen.
![DSC 1505](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1505.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6853443d7d36920d4960cfc002414f40)
Steg 5
Legg over på en tallerken eller fat og la hvile i 5 minutter. Hell over litt ekstra hoisinsaus, alphaspirer og gressløk. Bruk gjerne de urtene du selv har tilgjengelig. Lykke til.