En eksplosjon av smaker!
Ingredienser
- 2 dl soyasaus
- 1 dl riseddik
- 1 dl sesamolje
- 1 dl honning
- 2 ss brunt sukker
- 1 ts chilipaste
- 2 ss peanøttsmør
- 0,5 ts sort malt pepper
- 2 fedd hvitløk (most)
Jeg tror første gang jeg smakte Hoisinsaus var sammen med syltynne kinesiske pannekaker og crispy duck. Denne sausen er en eksplosjon av smaker fra både det syrlige, søte og salte. Sausen brukes i det asiatiske kjøkkenet både til dipp, wok retter og kald som saus til flere retter. Du kan kjøpe ferdig Hoisin saus i butikken, men det er enkelt og smaker bedre hvis du lager den selv.
Steg 1
Start med å måle opp alle ingrediensene og legg i en kjele
Steg 2
La sausen koke i 5 minutter under omrøring.
Steg 3
Sil av sausen så biter av hvitløk og peanøtter blir igjen i silen. La sausen kjøle seg ned.
Steg 4
Hell over på et syltetøyglass elller liknende og oppbevar i kjøleskapet. Sausen har minimum en holdbarhet på 3 uker i kjøleskap. Dette er virkelig godt og perfekt til Crispy Duck, vårruller og i wokretter. Lykke til.