Sauce Vierge - En klassisk Fransk saus til fisk og lyst kjøtt
Passer perfekt til grillet fisk!
Ingredienser
- 1 dl extra virgin olivenolje
- 1 stk sitron (kun saften)
- ts malt korianderfrø
- 2 stk sjalottløk
- 1 fedd hvitløk (frivillig)
- 2 ss kapers
- 1 håndfull fersk basilikum
- 1 håndfull fersk estragon
- salt og pepper
Dette er en klassisk Fransk saus som passer ypperlig til stekt fisk, men også kylling og annet lyst kjøtt. Dette er en varm vinagrette med masse gode smaker og urter. Sausen er laget på Olivenolje og sitron. Det finnes mange små variasjoner, men dette er helt klart min favoritt. I denne oppskriften viser jeg den hvordan du lager denne oppskriften og noen små triks for å få smakene enda bedre frem.
Steg 1
Start med å sette ovnen på 160 grader varmluft og del de små tomatene i to. Smør inn med litt olivenolje, salt og pepper og stek til de krymper og mister litt væske. Dette gir en enda mer konsentrert smak av tomat. Du kan også bruke ferske tomater, men har du tid vil jeg anbefale deg å steke de litt først.
Steg 2
Hell olivenolje, sitronsaft og malt korianderfrø i en panne og varm opp. Tilsett finhakket sjalottløk. Jeg legger også ved 1 helt fedd hvitløk som jeg tar ut etterpå. Dette for å gi kun en lite "hint" av hvitløk. La småkoke og pass på at sjalottløken ikke blir brun.
Steg 3
Kutt opp kapers, basilikum og estragon. Du kan bytte ut estragon med andre urter, men det skal være med basilikum.
Steg 4
Ta ut tomatene når de er klare. Jeg lot de stå i 25 minutter.
Steg 5
Bland sammen alt i panna og smak til med litt salt og pepper. Sausen kan lages i stand i god tid før servering og varmes forsiktig opp igjen før servering.
Steg 6
Sett frem i en skål eller hell rett over den grillede fisken/kjøttet. Herlige friske og gode smaker i en perfekt spmmersaus. Lykke til.