![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1796-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=6f785e23544ec93c50f00e7e50d7aefd 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1796-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=f6f1b9502618cb42c71ffb25f03c161e 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1796-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=a87a8c6f05db98e2df2d3076824c40cb 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1796-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=c71aa51bab668c58722be2871b5f4c1b 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1796-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=dc1bd742f7396fb66cd0b76ad06d80f2 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1796-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=c585ac567e8d11c7732640e73487732e 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1796-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=d288996d355c2124d7b03c3b529165dd 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1796-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=8b0d1bd930e3c35764e333735f3ea56b 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1796-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=c2db803e65f5ebd6a23995189082b5f6 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1796-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=6d45fa6b24d2f45621afbb38e1c5918e 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1796-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=f76d9a15ac6da2a1b1c7f539f2b89621 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1796-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=d33c94443f6aaf237b044f51e8d3ada6 1800w)
Sauce Vierge - En klassisk Fransk saus til fisk og lyst kjøtt
Passer perfekt til grillet fisk!
Ingredienser
- 1 dl extra virgin olivenolje
- 1 stk sitron (kun saften)
- ts malt korianderfrø
- 2 stk sjalottløk
- 1 fedd hvitløk (frivillig)
- 2 ss kapers
- 1 håndfull fersk basilikum
- 1 håndfull fersk estragon
- salt og pepper
Dette er en klassisk Fransk saus som passer ypperlig til stekt fisk, men også kylling og annet lyst kjøtt. Dette er en varm vinagrette med masse gode smaker og urter. Sausen er laget på Olivenolje og sitron. Det finnes mange små variasjoner, men dette er helt klart min favoritt. I denne oppskriften viser jeg den hvordan du lager denne oppskriften og noen små triks for å få smakene enda bedre frem.
Steg 1
Start med å sette ovnen på 160 grader varmluft og del de små tomatene i to. Smør inn med litt olivenolje, salt og pepper og stek til de krymper og mister litt væske. Dette gir en enda mer konsentrert smak av tomat. Du kan også bruke ferske tomater, men har du tid vil jeg anbefale deg å steke de litt først.
![DSC 1775 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1775-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=bd9c8173a510ad3981a3d539b73e7ce6)
Steg 2
Hell olivenolje, sitronsaft og malt korianderfrø i en panne og varm opp. Tilsett finhakket sjalottløk. Jeg legger også ved 1 helt fedd hvitløk som jeg tar ut etterpå. Dette for å gi kun en lite "hint" av hvitløk. La småkoke og pass på at sjalottløken ikke blir brun.
![DSC 1782 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1782-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=880489db03799274bf3646d621d78412)
Steg 3
Kutt opp kapers, basilikum og estragon. Du kan bytte ut estragon med andre urter, men det skal være med basilikum.
![DSC 1781 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1781-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=71ee6afb36b60a33d08c694215144388)
Steg 4
Ta ut tomatene når de er klare. Jeg lot de stå i 25 minutter.
![DSC 1786 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1786-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=02f544a31df371cbb51b8fd5c718bdc0)
Steg 5
Bland sammen alt i panna og smak til med litt salt og pepper. Sausen kan lages i stand i god tid før servering og varmes forsiktig opp igjen før servering.
![DSC 1787 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1787-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=dee74a92cda80e66a05796677e9d1b45)
![DSC 1791 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1791-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=cce241485d044b9f1f4cd8145f905dc0)
Steg 6
Sett frem i en skål eller hell rett over den grillede fisken/kjøttet. Herlige friske og gode smaker i en perfekt spmmersaus. Lykke til.
![DSC 1796 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1796-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d696de09edf06873aba2a7d9413c2ba7)