Perfekt til fisk og skalldyr
Ingredienser
- 2 ss sjalottløk
- 2 dl hvitvin
- 150 gram smør i terninger
Beurre Blanc = Smør Hvit. Dette er en klassisk fransk saus som er veldig rask og enkel å lage. Varier gjerne med forskjellige urter eller tilsett løyrom eller rogn. Sausen passer ypperlig til fiskeretter. Den er ikke vanskelig å lage så lenge du vet hvordan og passer på temperaturen.
Steg 1
For å lage denne sausen skal du bruke terninger av kaldt smør.
![Dsc 0026](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0026_200217_154639.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2e744e6b0b7a6d2ca32df7674c15bef9)
Steg 2
Start med å finkuttet sjalottløk. Stek sjalottløken på medium varme til den blir blank og myk. Stek løken med litt smør eller olje.
![Dsc 0030](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0030_200217_154750.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e3d2c125cce65a7b40135978c0087dd4)
Steg 3
Når løken har blitt blank og myk heller du på hvitvinen. Hvis du ikke ønsker å bruke kan du eventuelt bruke en syrlig eplejuice. La vinen koke ned til du har igjen 1/3.
![Dsc 0033](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0033_200217_155059.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=fadd4ea65936e4863f6d83812200794a)
Steg 4
Når vinen har redusert skrur du av varmen og legger i litt av smøret. Rør ut terningene før du tilsetter mer smør. Rør jevnlig og du vil få en tykk og veldig god saus.
![Dsc 0046](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0046_200217_155256.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f79d89736954006d8f5b052bed991537)
Steg 5
Tilsett gjerne urter i denne sausen også, men her er den grunnleggende teknikken for å lage en Beurre Blanc. Lykke til.
![Dsc 0053](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0053_200217_155350.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3bddcdcc093beea209be4bfc6976f1d9)