Perfekt til fisk og skalldyr
Ingredienser
- 2 ss sjalottløk
- 2 dl hvitvin
- 150 gram smør i terninger
Beurre Blanc = Smør Hvit. Dette er en klassisk fransk saus som er veldig rask og enkel å lage. Varier gjerne med forskjellige urter eller tilsett løyrom eller rogn. Sausen passer ypperlig til fiskeretter. Den er ikke vanskelig å lage så lenge du vet hvordan og passer på temperaturen.
Steg 1
For å lage denne sausen skal du bruke terninger av kaldt smør.
Steg 2
Start med å finkuttet sjalottløk. Stek sjalottløken på medium varme til den blir blank og myk. Stek løken med litt smør eller olje.
Steg 3
Når løken har blitt blank og myk heller du på hvitvinen. Hvis du ikke ønsker å bruke kan du eventuelt bruke en syrlig eplejuice. La vinen koke ned til du har igjen 1/3.
Steg 4
Når vinen har redusert skrur du av varmen og legger i litt av smøret. Rør ut terningene før du tilsetter mer smør. Rør jevnlig og du vil få en tykk og veldig god saus.
Steg 5
Tilsett gjerne urter i denne sausen også, men her er den grunnleggende teknikken for å lage en Beurre Blanc. Lykke til.