Beurre Blanc - Fransk hvit smørsaus

Perfekt til fisk og skalldyr

Ingredienser

porsjoner
  • 2 ss sjalottløk
  • 2 dl hvitvin
  • 150 gram smør i terninger
Ingredienser

Beurre Blanc = Smør Hvit. Dette er en klassisk fransk saus som er veldig rask og enkel å lage. Varier gjerne med forskjellige urter eller tilsett løyrom eller rogn. Sausen passer ypperlig til fiskeretter. Den er ikke vanskelig å lage så lenge du vet hvordan og passer på temperaturen.

Steg 1

For å lage denne sausen skal du bruke terninger av kaldt smør.

Dsc 0026

Steg 2

Start med å finkuttet sjalottløk. Stek sjalottløken på medium varme til den blir blank og myk. Stek løken med litt smør eller olje.

Dsc 0030

Steg 3

Når løken har blitt blank og myk heller du på hvitvinen. Hvis du ikke ønsker å bruke kan du eventuelt bruke en syrlig eplejuice. La vinen koke ned til du har igjen 1/3.

Dsc 0033

Steg 4

Når vinen har redusert skrur du av varmen og legger i litt av smøret. Rør ut terningene før du tilsetter mer smør. Rør jevnlig og du vil få en tykk og veldig god saus.

Dsc 0046

Steg 5

Tilsett gjerne urter i denne sausen også, men her er den grunnleggende teknikken for å lage en Beurre Blanc. Lykke til.

Dsc 0053