Dette er en "slikke tallerkenen ren" saus som gjør viltmiddagen perfekt!
Ingredienser
- 2 ss brunt sukker
- 2 ss rødvinseddik
- 3 stk sjalottløk
- 8 stk bringebær
- 5 stk einebær
- 3 dl viltkraft
- 0,5 boks seterrømme
- 2 dl kremfløte
- salt og pepper
Nå er det sesong for vilt og sausen er viktig for at måltidet skal bli vellykket. Denne viltsausen passer perfekt til viltkjøtt. Den har en kombinasjon av de klassiske smakene som en viltsaus har, men har også et touch av bringebær og syre.
Steg 1
Start med å finne frem en medium stor kjele, sett på medium varme og legg i det brune sukkeret.
Steg 2
Vent til sukkeret smelter og tilsett rødvinseddik. Nå freser det godt i kjelen. La rødvinseddiken løse opp sukkeret.
Steg 3
Tilsett bringebær og mos litt med en visp. Tilsett nå sjalottløk. La koke i noen minutter før du tilsetter viltkraften. Legg i einebær og litt fersk timian.
Steg 4
Legg i viltkraften og la redusere til halvparten.
Steg 5
Tilsett fløte og seterrømme. Kok i 10 minutter og smak til med salt. Før servering bruker du stavmikseren eller en blender igjen for å få en helt glatt saus. La den stå å småputre frem til servering. Dette er min favoritt viltsaus!
En perfekt saus sammen med viltkjøtt. Lykke til.