![](https://gladkokken.imgix.net/Kikkoman-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=113f2044ee53e2c7fde2ca30896538ab 700w, https://gladkokken.imgix.net/Kikkoman-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=1a8e613f42f2b4355a2b59463b999934 800w, https://gladkokken.imgix.net/Kikkoman-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=724523db7c651890a47a3112d1ee3fae 900w, https://gladkokken.imgix.net/Kikkoman-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=67105d40f2b3756b575fd25dfc16e19b 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Kikkoman-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=239d8f99825a10ee5957ad65bbcc6f7d 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Kikkoman-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=d7cbdeb92c6da8b4845653e7185c3ec0 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Kikkoman-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=0bd4d4cb95cfefe9bbbbd4f31f313c4a 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Kikkoman-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=6bdf15ff0d5a26c46b67c0e7a127917e 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Kikkoman-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=319fc701c855b12cfaf819a8e3f171a2 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Kikkoman-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=f7cb6d2bd289aff350c25cf9b3ed4088 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Kikkoman-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=75d3f0af1e95a51378621d0e1ee51d3f 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Kikkoman-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=35c44e1a0ee6aa8cd1a42dcd73aea59c 1800w)
Grillet pepperbiff med soyaglaze - En fest av smaker!
Dette er så utrolig godt!
Ingredienser
Pepperbiff
- 500 gram oksekjøtt
- 2 stk vårløk
- 1 stk rød chili
- 1 ss sesamfrø
- 1 ss hel pepper ristet
- Soyaglaze (se oppskrift under)
- nøytral olje
- maldonsalt
Soyaglaze
- 1 dl kikkoman soya saus
- 1 dl brunt sukker
- 1 stk lime (kun saften)
- 2 ts finrevet ingefær
- 2 ts most hvitløk
- 1 ts sesamolje
Perfekt grillet pepperbiff med en klissete og velsmakende soyaglaze! Denne sausen er så utrolig god og passer perfekt til en deilig pepperbiff på grillen. Jeg har også laget en videoinstruksjon av hele denne retten som du finner litt lenger ned i oppskriften. Kikkoman soyasaus gir både en veldig god umamismak og saltsmak. Soya kan ofte brukes som erstatning for salt i mange retter.
![Kikkoman 3](https://gladkokken.imgix.net/Kikkoman-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b179b6b34828e3511a05a84214bc060a)
Steg 1
Start med å riste hel sort pepper i en tørr panne. Kjør i en blender eller knus opp til litt mindre biter.
Steg 2
Hell litt nøytral olje i en kjele på medium varme og tilsett hvitløk og ingefær. Stek i noen minutter før du tilsetter brunt sukker, kikkoman soyasaus, sesamolje og limesaft. La koke i noen minutter til sausen begynner å tykne litt. Sil sausen over i en bolle og la kjøle seg litt ned. Sausen blir også litt tykkere i konsistens når den kjøles ned.
![Kikkoman 6](https://gladkokken.imgix.net/Kikkoman-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d0be8c2b27bfdd55fd55a5cd0ea450d9)
Steg 3
Smør biffene inn med nøytral olje og strø over rikelig med ristet pepper og maldon salt. Gjør dette på begge sider av biffen.
![Kikkoman 5](https://gladkokken.imgix.net/Kikkoman-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=153bcbfc1390f8289b259248a5aafbd2)
![Kikkoman 7](https://gladkokken.imgix.net/Kikkoman-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=faec726f776c8f44d6269addcb00ef84)
Steg 4
Grilles på høy varme på begge sider. Tiden avhenger av tykkelsen på oksekjøttet. Grill til du når en kjernetemperatur på ca 54 grader og la hvile i 10 minutter. Da er oksekjøttet ca 56 grader og perfekt medium.
![Kikkoman 8](https://gladkokken.imgix.net/Kikkoman-8.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=cd6e3268fbfd0b5914629bce0b8ba6c2)
Steg 5
Skjær biffen i skiver, snu dem med kjøttsiden opp og hell over rikelig med soyaglaze. Strø over sesamfrø, chili, vårløk og litt koriander. Nå er denne deilige retten klar til å nytes. Sjekk video under for instruksjon.
![Kikkoman 11](https://gladkokken.imgix.net/Kikkoman-11.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=bb375d358a785bf0357306fc3bd059fb)