Grillet pepperbiff med soyaglaze - En fest av smaker!

Dette er så utrolig godt!

Ingredienser

porsjoner

Pepperbiff

  • 500 gram oksekjøtt
  • 2 stk vårløk
  • 1 stk rød chili
  • 1 ss sesamfrø
  • 1 ss hel pepper ristet
  • Soyaglaze (se oppskrift under)
  • nøytral olje
  • maldonsalt

Soyaglaze

  • 1 dl kikkoman soya saus
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 stk lime (kun saften)
  • 2 ts finrevet ingefær
  • 2 ts most hvitløk
  • 1 ts sesamolje
Ingredienser

Perfekt grillet pepperbiff med en klissete og velsmakende soyaglaze! Denne sausen er så utrolig god og passer perfekt til en deilig pepperbiff på grillen. Jeg har også laget en videoinstruksjon av hele denne retten som du finner litt lenger ned i oppskriften. Kikkoman soyasaus gir både en veldig god umamismak og saltsmak. Soya kan ofte brukes som erstatning for salt i mange retter.

Kikkoman 3

Steg 1

Start med å riste hel sort pepper i en tørr panne. Kjør i en blender eller knus opp til litt mindre biter.

Steg 2

Hell litt nøytral olje i en kjele på medium varme og tilsett hvitløk og ingefær. Stek i noen minutter før du tilsetter brunt sukker, kikkoman soyasaus, sesamolje og limesaft. La koke i noen minutter til sausen begynner å tykne litt. Sil sausen over i en bolle og la kjøle seg litt ned. Sausen blir også litt tykkere i konsistens når den kjøles ned.

Kikkoman 6

Steg 3

Smør biffene inn med nøytral olje og strø over rikelig med ristet pepper og maldon salt. Gjør dette på begge sider av biffen.

Kikkoman 5
Kikkoman 7

Steg 4

Grilles på høy varme på begge sider. Tiden avhenger av tykkelsen på oksekjøttet. Grill til du når en kjernetemperatur på ca 54 grader og la hvile i 10 minutter. Da er oksekjøttet ca 56 grader og perfekt medium.

Kikkoman 8

Steg 5

Skjær biffen i skiver, snu dem med kjøttsiden opp og hell over rikelig med soyaglaze. Strø over sesamfrø, chili, vårløk og litt koriander. Nå er denne deilige retten klar til å nytes. Sjekk video under for instruksjon.

Kikkoman 11