Sponset av Kikkoman soyasaus

Asiatisk ribbe - Saftige biter av ribbe i en nydelig glaze

Perfekt rett for å restene av ribba. Asiatisk ribbe smaker så utrolig godt! Svinekjøttet passer perfekt med de gode asiatiske smakene og denne oppskriften er så god! Her viser jeg deg hvordan jeg forvandler restene av ribba til en nydelig middag full av smak.

Ingredienser

porsjoner

Asiatisk glaze til ribbe

  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss oystersauce
  • 2 ss honning
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss siracha chilisaus
  • 2 ts sesamolje
  • 1 stk lime (kun saften)
  • 1 ss riseddik
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili fersk
  • 2 ss revet fersk ingefær

Tilbehør og ribbe

  • 1 kg stekt kald ribbe
  • 1 stk rød chili fersk
  • 1 håndfull fersk koriander
Ingredienser
Asiatisk ribbe

Steg 1

Finn frem en stekepanne med litt høye kanter og ta restene av ribba ut fra kjøleskapet. Skjær av svoren og del ribba opp i biter. Hell litt nøytral olje i stekepanna og stek bitene av ribbe til de får litt stekeskorpe på høy varme.

Asiatisk ribbe 3
Asiatisk ribbe 4

Steg 2

Bland sammen ingrediensen til glazen i en bolle og rør godt rundt. Tilsett finhakket chili og hvitløk. Riv ingefær på et rivjern eller kutt i veldig finhakket. Bland sammen og glazen er klar.

Asiatisk ribbe 2

Steg 3

Hell glazed over ribbebitene og skru ned varmen til medium. Bland godt sammen og kok ned glazen til den blir tykk og klissete og klistrer seg godt fast på ribbebitene.

Asiatisk ribbe 6
Asiatisk ribbe 7

Steg 4

Løft bitene ut av kjelen og legg på et fat eller i en bolle. Strø over litt fersk koriander hvis du liker dette og noen skiver med fersk rød chili.

Steg 5

Noe av det beste jeg vet er fylle Steambuns med disse herlige bitene av kjøtt og litt friske grønnsaker og syltet rødløk. Her har du oppskriften til nydelig Stembuns Du kan også kjøpe disse ferdige frosne i flere butikker med godt utvalg. Steam Buns - Luftige asiatiske boller du kan fylle med herlige smaker!

Forsidebilde Stort Steambun

Steg 6

Jeg kan ikke tenke meg en bedre måte å bruke restene av ribba. Lykke til.

Asiatisk ribbe 8