![](https://gladkokken.imgix.net/Asiatisk-ribbe-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=e9c6fcfce2feb63cebbc8a97e5310814 700w, https://gladkokken.imgix.net/Asiatisk-ribbe-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=f3a0c601a6cb1951df1e885385a6ae9d 800w, https://gladkokken.imgix.net/Asiatisk-ribbe-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=c99eee443d874988e73ddb67db6c30ed 900w, https://gladkokken.imgix.net/Asiatisk-ribbe-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=6ada3165602571d6818786b0922e72ab 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Asiatisk-ribbe-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=f821b278a7982478cc8f56a6748cf420 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Asiatisk-ribbe-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=e3a208b4f7ed0ce7dfa74fe1498a80a3 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Asiatisk-ribbe-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=e671236f700ba8286a7a9ad8f972ce2c 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Asiatisk-ribbe-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=d5bd32c99c28135e3a9f686f622d0559 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Asiatisk-ribbe-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=dcd7e73b1a5c58407697a252512d4e7c 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Asiatisk-ribbe-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=4c3a55670b49a11a0a1fe5fd62644c0d 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Asiatisk-ribbe-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=2cd9970bf568b07fa89ff93d5ac0c38a 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Asiatisk-ribbe-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=512bbce221b31d0624f3cbda210f143d 1800w)
Asiatisk ribbe - Saftige biter av ribbe i en nydelig glaze
Perfekt rett for å restene av ribba. Asiatisk ribbe smaker så utrolig godt! Svinekjøttet passer perfekt med de gode asiatiske smakene og denne oppskriften er så god! Her viser jeg deg hvordan jeg forvandler restene av ribba til en nydelig middag full av smak.
Ingredienser
Asiatisk glaze til ribbe
- 2 ss soyasaus
- 2 ss oystersauce
- 2 ss honning
- 1 ss brunt sukker
- 1 ss siracha chilisaus
- 2 ts sesamolje
- 1 stk lime (kun saften)
- 1 ss riseddik
- 4 fedd hvitløk
- 1 stk rød chili fersk
- 2 ss revet fersk ingefær
Tilbehør og ribbe
- 1 kg stekt kald ribbe
- 1 stk rød chili fersk
- 1 håndfull fersk koriander
![Asiatisk ribbe](https://gladkokken.imgix.net/Asiatisk-ribbe.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9175faffd9849ed2306fe77c8d2e766c)
Steg 1
Finn frem en stekepanne med litt høye kanter og ta restene av ribba ut fra kjøleskapet. Skjær av svoren og del ribba opp i biter. Hell litt nøytral olje i stekepanna og stek bitene av ribbe til de får litt stekeskorpe på høy varme.
![Asiatisk ribbe 3](https://gladkokken.imgix.net/Asiatisk-ribbe-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=38dfbf5a8ac8f3a08c397b115d89441f)
![Asiatisk ribbe 4](https://gladkokken.imgix.net/Asiatisk-ribbe-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d311882760c85603c1c9aa1b8edc4cf4)
Steg 2
Bland sammen ingrediensen til glazen i en bolle og rør godt rundt. Tilsett finhakket chili og hvitløk. Riv ingefær på et rivjern eller kutt i veldig finhakket. Bland sammen og glazen er klar.
![Asiatisk ribbe 2](https://gladkokken.imgix.net/Asiatisk-ribbe-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9c174067ba23b731565429a08cdb4905)
Steg 3
Hell glazed over ribbebitene og skru ned varmen til medium. Bland godt sammen og kok ned glazen til den blir tykk og klissete og klistrer seg godt fast på ribbebitene.
![Asiatisk ribbe 6](https://gladkokken.imgix.net/Asiatisk-ribbe-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b0139228ca7b5cec39e1bab7945c217b)
![Asiatisk ribbe 7](https://gladkokken.imgix.net/Asiatisk-ribbe-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2c52310d2ef6113fd319f4038a78b44a)
Steg 4
Løft bitene ut av kjelen og legg på et fat eller i en bolle. Strø over litt fersk koriander hvis du liker dette og noen skiver med fersk rød chili.
Steg 5
Noe av det beste jeg vet er fylle Steambuns med disse herlige bitene av kjøtt og litt friske grønnsaker og syltet rødløk. Her har du oppskriften til nydelig Stembuns Du kan også kjøpe disse ferdige frosne i flere butikker med godt utvalg. Steam Buns - Luftige asiatiske boller du kan fylle med herlige smaker!
![Forsidebilde Stort Steambun](https://gladkokken.imgix.net/Forsidebilde_stort_steambun.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a52a8438cb71541723a5e7c9b62daf2a)
Steg 6
Jeg kan ikke tenke meg en bedre måte å bruke restene av ribba. Lykke til.
![Asiatisk ribbe 8](https://gladkokken.imgix.net/Asiatisk-ribbe-8.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4a2fc299820055ca9fa7200a716fc4a4)