Ponzumarinert Svin - En deilig smakskombinasjon!

Den syrlige Ponzusausen passer perfekt med svin på grillen.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg svinenakke i skiver
  • 1 stk sitron
  • 1 stk appelsin
  • litt nøytral olje til steking
  • salt og pepper

Marinade og saus

  • 1 dl Kikkoman Ponzusaus
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 klump fersk ingefær
Ingredienser

Jeg vet ikke helt hva Ponzusausen gjør med svinekjøttet, men sammen med frisk ingefær og hvitløk blir dette magisk godt. Bruk marinaden både som saus og til pensling av kjøttet under grilling. Server med grillet sitron og appelsin. Denne retten var veldig god og skal garantert lages mange ganger. Jeg har også laget en videoinstruksjon som ligger lenger ned på siden.

Ponzu 9

Steg 1

Start med å finhakke hvitløk og fersk ingefær. Bland Ponzusausen sammen med hvitløk og ingefær. Finn frem en form som akkurat passer til mengde kjøtt du skal marinere. Hell litt av marinaden i bunn av formen, legg i kjøttet og hell resten over. Dekk til med plast og sett i kjøleskapet. La marinere i minimum 3 timer. Du kan også marinerer over natten i kjøleskapet.

Ponzu 4
Ponzu 5

Steg 2

Varm opp grillen til høy varme og du skal først grille kjøttet på direkte varme. La grille i 3-4 minutter på maks varme på begge sider. Trekk deretter kjøttet over til indirekte varme og la grille ferdig til perfekt kjernetemperatur. Bruk et termometer så du får det akkurat perfekt. Den perfekte temperatur på nakke av svin er 72-73 grader. Del appelsin og sitron i 2 og grill på direktevarme til du får en gylden og karamellisert overflate. Dette gir en god sødme i sitrusfruktene og passer veldig godt til denne oppskriften.

Ponzu 7
Ponzu 8

Steg 3

La kjøttet hvile i 10 minutter. Skjær opp i strimler og strø over litt godt salt og skvis over grillet sitrus. Nå kan du nyte en deilig middag!

Ponzu