Sponset av Frøya Salmon

Grillet Laks med salsa - sommerlig, enkelt og godt.

Om sommeren er det deilig med noen raske, gode og sunne måltider.

Ingredienser

porsjoner
  • 600 gram Frøya backloin
  • 1 stk mango
  • 0,5 stk rød paprika
  • 1 stk avokado
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk lime
  • 1 håndfull fersk koriander
  • 2 stk sitronskive
  • 1 ss olivenolje
  • salt og pepper
Ingredienser

Husk at du kan velge mellom back loin og mid loin. Jeg har i denne oppskriften brukt backloin fra Frøya Salmon. Her serverer jeg laksen sammen med en rask salsa laget av mango, avokado, løk, og lime. Hvis du liker litt spicy mat passer det perfekt med litt chili også.

Froya oppskrift 3

Steg 1

Start med å kutte opp mango, avokado og paprika i små terninger. Legg i en bolle og tilsett saften av 1 lime og litt koriander. Smak til med salt og pepper. La stå i kjøleskapet frem til laksen er ferdig grillet. Salsaen kan fint gjøres i stand i forkant og smakene blir bare bedre om den får litt tid i kjøleskapet.

Steg 2

Skjær opp et passe stykke av salmalaksen, smør inn med litt olivenolje og ta på litt nykvernet pepper. Stek salmalaksen på ganske høy varme i grillen eller i en grill panne. Stek i 2-3 minutter og snu forsiktig før du steker den 1-2 minutter på den andre siden. Jeg liker laksen best når den ikke er helt gjennomstekt.

Laks2

Steg 3

Finn frem en skive av et godt brød eller focaccia som jeg har brukt i denne oppskriften. Det passer også godt sammen med salat eller ris. Start med å legge på godt med salsaen, legg forsiktig på salmalaksen og pynt med korianderblader. Server med en skive sitron ved siden av.

Denne raske, sunne og gode lunsjen/middagen lager du på under 15 minutter.

Salma 1