Sponset av Frøya Salmon

Laksegryte med vårløk og sukkererter - En rask hverdagsmiddag.

Perfekt dampet laks med en nydelig saus!

Ingredienser

porsjoner
  • 400 gram Frøya backloin
  • 1 bunt vårløk
  • 100 gram sukkererter
  • 1 ss smør
  • 1,5 dl hvitvin
  • 2,5 dl kremfløte
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 håndfull fersk dill
  • 40 gram granateplekjerner.
  • salt og pepper
Ingredienser

Hele middagen lages i samme stekepanne og det tar kort tid. Resultatet er en nydelig middag med masse gode smaker. Det trenger ikke være vanskelig å lage god mat. Bruk råvarer av god kvalitet! I denne retten har jeg brukt Frøya Backloin.

Froya oppskrift 7

Steg 1

Denne retten er så rask å lage så jeg finner frem og kutter opp alle råvarene før jeg starter.

Froya oppskrift 8

Steg 2

Start med å finne frem en stekepanne og sett på høy varme. Legg i smøret. Kutt vårløk i strimler og legg i panna. Stek i noen minutter til vårløken har blitt myk og fin. Hell i hvitvin og la dette nesten koke bort.

Froya oppskrift 9

Steg 3

Hell i grovkuttede sukkererter og hell over fløten. Legg i dijonsennep og bland sammen. La denne blandingen koke i 5-8 minutter til fløten begynner å tykne. Legg i laksen og dekk til med lokk eller alufolie.

Froya oppskrift 10

Steg 4

Skru ned varmen til medium/lav og vent i 5 minutter. Ta av folien/lokket og smak til med salt og pepper. Hell over granateplekjerner og avslutt med å strø over dill. Nå er retten klar for servering. Lykke til.

Froya oppskrift 12