Sponset av Frøya Salmon
![](https://gladkokken.imgix.net/Froya-oppskrift-11.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=83e0b1d7e6044cfcb3a7e0facfad6a44 700w, https://gladkokken.imgix.net/Froya-oppskrift-11.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=401ab776e3a2d4efe9dc59d1397502dd 800w, https://gladkokken.imgix.net/Froya-oppskrift-11.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=e505e451da4b53d96ff8ef138920c331 900w, https://gladkokken.imgix.net/Froya-oppskrift-11.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=5a16b3deb795f988bcf2936ead804254 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Froya-oppskrift-11.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=6187689b7480081a6fa2756b248b2921 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Froya-oppskrift-11.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=91a0d3accebdb680bcb854c3ed2de4a2 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Froya-oppskrift-11.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=f9f51050ee2705eb7d2e49d660e8121f 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Froya-oppskrift-11.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=03dafe38c51d6fa3bf0dbf4d5017f26b 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Froya-oppskrift-11.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=9c31958960b867bb17064ad1ba400656 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Froya-oppskrift-11.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=ef19cb12053310727d81e9083ad9e005 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Froya-oppskrift-11.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=c47164115cae2acc06189c002dc0b6dc 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Froya-oppskrift-11.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=5b83a130bdb68fa79de2e52bdf6ffd05 1800w)
Laksegryte med vårløk og sukkererter - En rask hverdagsmiddag.
Perfekt dampet laks med en nydelig saus!
Ingredienser
- 400 gram Frøya backloin
- 1 bunt vårløk
- 100 gram sukkererter
- 1 ss smør
- 1,5 dl hvitvin
- 2,5 dl kremfløte
- 1 ts dijonsennep
- 1 håndfull fersk dill
- 40 gram granateplekjerner.
- salt og pepper
Hele middagen lages i samme stekepanne og det tar kort tid. Resultatet er en nydelig middag med masse gode smaker. Det trenger ikke være vanskelig å lage god mat. Bruk råvarer av god kvalitet! I denne retten har jeg brukt Frøya Backloin.
![Froya oppskrift 7](https://gladkokken.imgix.net/Froya-oppskrift-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6abe8b6ce78d59a0ba88176f80774af3)
Steg 1
Denne retten er så rask å lage så jeg finner frem og kutter opp alle råvarene før jeg starter.
![Froya oppskrift 8](https://gladkokken.imgix.net/Froya-oppskrift-8.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7dde470479c1ec86a22f6ae6fa9d2d4b)
Steg 2
Start med å finne frem en stekepanne og sett på høy varme. Legg i smøret. Kutt vårløk i strimler og legg i panna. Stek i noen minutter til vårløken har blitt myk og fin. Hell i hvitvin og la dette nesten koke bort.
![Froya oppskrift 9](https://gladkokken.imgix.net/Froya-oppskrift-9.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5148edefa3fdd6fdb0702172b5fb8e36)
Steg 3
Hell i grovkuttede sukkererter og hell over fløten. Legg i dijonsennep og bland sammen. La denne blandingen koke i 5-8 minutter til fløten begynner å tykne. Legg i laksen og dekk til med lokk eller alufolie.
![Froya oppskrift 10](https://gladkokken.imgix.net/Froya-oppskrift-10.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=79c66da7d2af84d8b05fa78b0c517c3a)
Steg 4
Skru ned varmen til medium/lav og vent i 5 minutter. Ta av folien/lokket og smak til med salt og pepper. Hell over granateplekjerner og avslutt med å strø over dill. Nå er retten klar for servering. Lykke til.
![Froya oppskrift 12](https://gladkokken.imgix.net/Froya-oppskrift-12.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3c6215a8bca2d6f9130dccba4179a49e)