Sponset av Frøya Salmon
Laksegryte med vårløk og sukkererter - En rask hverdagsmiddag.
Perfekt dampet laks med en nydelig saus!
Ingredienser
- 400 gram Frøya backloin
- 1 bunt vårløk
- 100 gram sukkererter
- 1 ss smør
- 1,5 dl hvitvin
- 2,5 dl kremfløte
- 1 ts dijonsennep
- 1 håndfull fersk dill
- 40 gram granateplekjerner.
- salt og pepper
Hele middagen lages i samme stekepanne og det tar kort tid. Resultatet er en nydelig middag med masse gode smaker. Det trenger ikke være vanskelig å lage god mat. Bruk råvarer av god kvalitet! I denne retten har jeg brukt Frøya Backloin.
Steg 1
Denne retten er så rask å lage så jeg finner frem og kutter opp alle råvarene før jeg starter.
Steg 2
Start med å finne frem en stekepanne og sett på høy varme. Legg i smøret. Kutt vårløk i strimler og legg i panna. Stek i noen minutter til vårløken har blitt myk og fin. Hell i hvitvin og la dette nesten koke bort.
Steg 3
Hell i grovkuttede sukkererter og hell over fløten. Legg i dijonsennep og bland sammen. La denne blandingen koke i 5-8 minutter til fløten begynner å tykne. Legg i laksen og dekk til med lokk eller alufolie.
Steg 4
Skru ned varmen til medium/lav og vent i 5 minutter. Ta av folien/lokket og smak til med salt og pepper. Hell over granateplekjerner og avslutt med å strø over dill. Nå er retten klar for servering. Lykke til.