Sponset av Frøya Salmon
![](https://gladkokken.imgix.net/Froya-oppskrift-5.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=1a96a77598b05e658cafa4ef4f095c45 700w, https://gladkokken.imgix.net/Froya-oppskrift-5.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=6ddb418f51e983a4ba8e0f61a4424e35 800w, https://gladkokken.imgix.net/Froya-oppskrift-5.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=342306146afd3d77acc9cd06b8b548c8 900w, https://gladkokken.imgix.net/Froya-oppskrift-5.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=007c1f0d44f7756499deffe5665101d9 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Froya-oppskrift-5.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=a08e759d10d11ad4b22accbc3d626698 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Froya-oppskrift-5.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=38b7b1a498d4ad6258cad541afb7274e 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Froya-oppskrift-5.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=015e37f5b7d8f2c8d8b8af26072d8042 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Froya-oppskrift-5.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=b3de00793e1aab29997c768249d90ca1 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Froya-oppskrift-5.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=3cbcef126d61126ba6420cccd1ae48ed 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Froya-oppskrift-5.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=6febb6474b99fe767f81376246e6b1d3 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Froya-oppskrift-5.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=42daafbdc7ab0db38071b5c9668dcd3b 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Froya-oppskrift-5.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=bcb4d93eecfea830000fb96e9897de8d 1800w)
Ceviche med laks, avokado og mango - sunt, godt og syrlig!
Fargerik mat med masse smak.
Ingredienser
- 400 gram Frøya Backloin
- 2 stk avokado
- 1 stk mango
- 1 stk rød chili
- 3 stk lime
- 1 stk sitron
- 2 ts sukker
- 0,5 ts salt
- 0,5 stk rødløk
- litt god olivenolje
- fersk koriander
Dette er supermat for kroppen og smaksløkene. Når du skal lage mat med rå fisk er jeg opptatt av kvalitet. I dag har jeg brukt Frøya Salmon som er sushikvalitet laks som trygt kan spises rå. Ceviche er en klassisk Peruansk rett som har vært populær her i noen år nå. Når rå fisk får marinere i sitrus skaper det en fin konsistens og veldig god smak.
![Froya oppskrift 3](https://gladkokken.imgix.net/Froya-oppskrift-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=bc93f5156a4302e69980a4143dc9837a)
Steg 1
Start med å presse saften av lime og sitron i en litt stor bolle. Tilsett sukker, salt og finhakket rødløk. Skjær laksen opp i like store terninger. Jeg kutter terninger på ca 1 cm. Legg fisken i sitrusblandingen. Bland forsiktig sammen og dekk til med plast. Sett bollen for å marinere i kjøleskapet i 45 minutter.
![Froya oppskrift 2](https://gladkokken.imgix.net/Froya-oppskrift-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=73064c3b35fda03e77b725e27861ce28)
Steg 2
Kutt opp mango og avokado i biter og legg på et serveringsfat.
![Froya oppskrift 4](https://gladkokken.imgix.net/Froya-oppskrift-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=68f7b86714de411c21c6b0d845a2c0fc)
Steg 3
Ta laksen ut av kjøleskapet og hell av mesteparten av sitrusvannet. Legg lakseterningene på toppen av avokadoen og mangoen.
![Froya oppskrift 6](https://gladkokken.imgix.net/Froya-oppskrift-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7a63f836bcb7e00e1f7c0676218d0179)
Steg 4
Hell over litt god olivenolje og strø over fersk rød chili i tynne skiver og frisk koriander. Nå kan du nyte en herlig Ceviche. Lykke til.
![Froya oppskrift 5](https://gladkokken.imgix.net/Froya-oppskrift-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3a24e2af2930e47635e10d32a7632c49)