Sponset av Frøya Salmon
Ceviche med laks, avokado og mango - sunt, godt og syrlig!
Fargerik mat med masse smak.
Ingredienser
- 400 gram Frøya Backloin
- 2 stk avokado
- 1 stk mango
- 1 stk rød chili
- 3 stk lime
- 1 stk sitron
- 2 ts sukker
- 0,5 ts salt
- 0,5 stk rødløk
- litt god olivenolje
- fersk koriander
Dette er supermat for kroppen og smaksløkene. Når du skal lage mat med rå fisk er jeg opptatt av kvalitet. I dag har jeg brukt Frøya Salmon som er sushikvalitet laks som trygt kan spises rå. Ceviche er en klassisk Peruansk rett som har vært populær her i noen år nå. Når rå fisk får marinere i sitrus skaper det en fin konsistens og veldig god smak.
Steg 1
Start med å presse saften av lime og sitron i en litt stor bolle. Tilsett sukker, salt og finhakket rødløk. Skjær laksen opp i like store terninger. Jeg kutter terninger på ca 1 cm. Legg fisken i sitrusblandingen. Bland forsiktig sammen og dekk til med plast. Sett bollen for å marinere i kjøleskapet i 45 minutter.
Steg 2
Kutt opp mango og avokado i biter og legg på et serveringsfat.
Steg 3
Ta laksen ut av kjøleskapet og hell av mesteparten av sitrusvannet. Legg lakseterningene på toppen av avokadoen og mangoen.
Steg 4
Hell over litt god olivenolje og strø over fersk rød chili i tynne skiver og frisk koriander. Nå kan du nyte en herlig Ceviche. Lykke til.