Sponset av Frøya Salmon

Ceviche med laks, avokado og mango - sunt, godt og syrlig!

Fargerik mat med masse smak.

Ingredienser

porsjoner
  • 400 gram Frøya Backloin
  • 2 stk avokado
  • 1 stk mango
  • 1 stk rød chili
  • 3 stk lime
  • 1 stk sitron
  • 2 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 stk rødløk
  • litt god olivenolje
  • fersk koriander
Ingredienser

Dette er supermat for kroppen og smaksløkene. Når du skal lage mat med rå fisk er jeg opptatt av kvalitet. I dag har jeg brukt Frøya Salmon som er sushikvalitet laks som trygt kan spises rå. Ceviche er en klassisk Peruansk rett som har vært populær her i noen år nå. Når rå fisk får marinere i sitrus skaper det en fin konsistens og veldig god smak.

Froya oppskrift 3

Steg 1

Start med å presse saften av lime og sitron i en litt stor bolle. Tilsett sukker, salt og finhakket rødløk. Skjær laksen opp i like store terninger. Jeg kutter terninger på ca 1 cm. Legg fisken i sitrusblandingen. Bland forsiktig sammen og dekk til med plast. Sett bollen for å marinere i kjøleskapet i 45 minutter.

Froya oppskrift 2

Steg 2

Kutt opp mango og avokado i biter og legg på et serveringsfat.

Froya oppskrift 4

Steg 3

Ta laksen ut av kjøleskapet og hell av mesteparten av sitrusvannet. Legg lakseterningene på toppen av avokadoen og mangoen.

Froya oppskrift 6

Steg 4

Hell over litt god olivenolje og strø over fersk rød chili i tynne skiver og frisk koriander. Nå kan du nyte en herlig Ceviche. Lykke til.

Froya oppskrift 5