Sponset av Frøya Salmon

Gourmetlaks i naturen - Turmat trenger ikke være kjedelig!

En pakke med laks full av smak klar for grillen eller bålpanna

Ingredienser

porsjoner

Gourmetlaks i pakke

  • 400 gram Frøya Midloin
  • 8 stk asparges
  • 2 stk poteter
  • 3 stk vårløk
  • 0,5 stk squash
  • 1 ss sesamfrø
  • litt fersk dill

Brunet soyasmør

  • 50 gram meierismør
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss honning
  • 1 ts siracha (chilisaus)
  • 0,5 stk lime (kun saften)
Ingredienser

Ut på tur aldri sur. Dette er et kjent uttrykk og for meg er matpausen en viktig del av en tur. Dropp grillpølsene og prøv denne deilige gourmetlaksen med tilbehør neste gang. Herlige grønnsaker, fersk laks og en herlig saus samlet i en pakke. Legg den på grillen eller bålpannen og maten er klar på få minutter. Jeg har også laget en video for å vise hele prosessen som er lenger ned i oppskriften.

Froya utegrill 6

Steg 1

Jeg starter med å lage sausen. Start med å brune smøret i en kjele. Pass på at smøret ikke blir brent. Det skal få en gylden farge og gi en nøtteaktig lukt. Den letteste temperaturen å gjøre dette på er litt over middels. Hell resten av ingrediensene i en bolle og bland sammen. La smøret kjøle seg litt ned og hell i litt og litt av smøret.

Froya utegrill 7
Froya utegrill 8

Steg 2

Kutt opp alle grønnsakene. På potetene bruker jeg en mandolin eller ostehøvel for at de skal bli veldig tynne. Legg dobbelt alufolie og ta på litt olivenolje. Legg på grønnsakene og hell på litt av sausen. Legg laksen på toppen av grønnsakene og hell over litt mer saus. Avslutt med å strø over litt sesamfrø.

Froya utegrill 9

Steg 3

Pakk godt sammen. Når du skal ha med denne på tur pleier jeg å legge den i en liten plastpose i tillegg. Legg på en grill og sett gjerne på lokk hvis du har. Avhengig av varmen tar dette mellom 5-8 minutter. Det er best når laksen er pen og rosa i midten. Her kan du se en film om hvordan jeg tilbereder hele retten.