![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0857-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=13a66eb79fb62de3276cb7a4d4b38ac6 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0857-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=6fb1b0b5eeac2fdaa67c2636e05edae1 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0857-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=9a49b012d830f0774ea5598d574b26ea 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0857-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=02914f88a0add8680e11c26fc64efa62 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0857-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=a8ea396f4a2cd59aadce62a9441f12ab 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0857-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=282285f585c0f8f01c161c2d5996cd85 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0857-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=b7b73b1d0ca425877a9df6335b6c7f55 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0857-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=5981e96e7b2978dea0a17b8e0e5ef33c 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0857-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=1baa07fb606f978335d1a108204e1ec6 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0857-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=713d9b1fcf967d71cc64cb0c2962035a 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0857-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=ae091e47d82626acee583e573e073091 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0857-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=01adb70a4cbf9bde4ea93d2732368997 1800w)
Rekecocktail - En av de mest kjente rettene fra 80 tallet er på vei tilbake!
Jeg hadde ikke smakt denne på mange år og det er jo veldig godt!!
Ingredienser
Rekecocktail dressing
- 4 ss hellmanns majones
- 1 ss Heinz Ketchup
- 1 ss cognag
- 1 ts worchestersauce
- 4 dråper tabasco
- salt og pepper
- litt sitronsaft
Rekecocktail
- 0,5 stk isbergsalat
- 1 stk avokado
- 1 stk rødløk finhakket
- 50 gram reker uten skall
- 1 skive sitron
- 4 ts løyrom / lodderogn
- litt fersk dill
Trender går i bølger og mange år var det var omtrent bannlyst å servere rekecocktail til forrett. Nå er klassikeren på vei til å bli populær igjen. Jeg har måtte undersøke litt for å finne frem til denne oppskriften som skal være så nær originalen som mulig. Resultatet ble en god rekecocktail akkurat som du fikk servert på bedre restauranter på 80 tallet.
Steg 1
Dressingen er viktig for å få den nostalgiske smaken! Her er det ikke lov med ferdig dressing, men du må blande den sammen selv. Bland sammen alle ingrediensen i dressingen og smak til med salt og sitronsaft.
![Dsc 0845 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0845-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=17e5765220e0c9b8cc54e93c8cf95211)
![Dsc 0847 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0847-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c11ab854b71adc46509b9d89c8b42e27)
Steg 2
Kutt opp isbergsalat, rødløk og avokado. Skvis over litt sitronsaft over avokadoen så den ikke blir mørk i fargen før du skal servere. Sett frem alt sammen med ferske reker uten skall og nå er det kun monteringen som gjenstår.
![Dsc 0848 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0848-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=623eb8abb4328fde499b71a7d1e42c41)
Steg 3
Start med å legge salat i bunn av coktailglasset og hell over litt av dressingen. Legg på avokado og rødløk. Legg på deretter rikelig med reker og hell over litt mer av dressingen på rekene.
![Dsc 0851 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0851-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=afe37dc193983eaa619e8ee1badceecd)
![Dsc 0852 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0852-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e22228c721ef0142f4831eab8b2bf14e)
![Dsc 0854 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0854-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=43953f37947e38eabdd2168b3275371b)
Steg 4
Avslutt med å pynte med litt dill, en sitronskive og litt lodderogn/løyrom. Server med et smil og nyt denne nostalgiske klassikeren. Lykke til.
![Dsc 0868 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0868-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=44d7a2c5c2b539f69f55b6902858f05d)