Rekecocktail - En av de mest kjente rettene fra 80 tallet er på vei tilbake!
Jeg hadde ikke smakt denne på mange år og det er jo veldig godt!!
Ingredienser
Rekecocktail dressing
- 4 ss hellmanns majones
- 1 ss Heinz Ketchup
- 1 ss cognag
- 1 ts worchestersauce
- 4 dråper tabasco
- salt og pepper
- litt sitronsaft
Rekecocktail
- 0,5 stk isbergsalat
- 1 stk avokado
- 1 stk rødløk finhakket
- 50 gram reker uten skall
- 1 skive sitron
- 4 ts løyrom / lodderogn
- litt fersk dill
Trender går i bølger og mange år var det var omtrent bannlyst å servere rekecocktail til forrett. Nå er klassikeren på vei til å bli populær igjen. Jeg har måtte undersøke litt for å finne frem til denne oppskriften som skal være så nær originalen som mulig. Resultatet ble en god rekecocktail akkurat som du fikk servert på bedre restauranter på 80 tallet.
Steg 1
Dressingen er viktig for å få den nostalgiske smaken! Her er det ikke lov med ferdig dressing, men du må blande den sammen selv. Bland sammen alle ingrediensen i dressingen og smak til med salt og sitronsaft.
Steg 2
Kutt opp isbergsalat, rødløk og avokado. Skvis over litt sitronsaft over avokadoen så den ikke blir mørk i fargen før du skal servere. Sett frem alt sammen med ferske reker uten skall og nå er det kun monteringen som gjenstår.
Steg 3
Start med å legge salat i bunn av coktailglasset og hell over litt av dressingen. Legg på avokado og rødløk. Legg på deretter rikelig med reker og hell over litt mer av dressingen på rekene.
Steg 4
Avslutt med å pynte med litt dill, en sitronskive og litt lodderogn/løyrom. Server med et smil og nyt denne nostalgiske klassikeren. Lykke til.