Rekecocktail - En av de mest kjente rettene fra 80 tallet er på vei tilbake!

Jeg hadde ikke smakt denne på mange år og det er jo veldig godt!!

Ingredienser

porsjoner

Rekecocktail dressing

  • 4 ss hellmanns majones
  • 1 ss Heinz Ketchup
  • 1 ss cognag
  • 1 ts worchestersauce
  • 4 dråper tabasco
  • salt og pepper
  • litt sitronsaft

Rekecocktail

  • 0,5 stk isbergsalat
  • 1 stk avokado
  • 1 stk rødløk finhakket
  • 50 gram reker uten skall
  • 1 skive sitron
  • 4 ts løyrom / lodderogn
  • litt fersk dill
Ingredienser

Trender går i bølger og mange år var det var omtrent bannlyst å servere rekecocktail til forrett. Nå er klassikeren på vei til å bli populær igjen. Jeg har måtte undersøke litt for å finne frem til denne oppskriften som skal være så nær originalen som mulig. Resultatet ble en god rekecocktail akkurat som du fikk servert på bedre restauranter på 80 tallet.

Steg 1

Dressingen er viktig for å få den nostalgiske smaken! Her er det ikke lov med ferdig dressing, men du må blande den sammen selv. Bland sammen alle ingrediensen i dressingen og smak til med salt og sitronsaft.

Dsc 0845 4
Dsc 0847 3

Steg 2

Kutt opp isbergsalat, rødløk og avokado. Skvis over litt sitronsaft over avokadoen så den ikke blir mørk i fargen før du skal servere. Sett frem alt sammen med ferske reker uten skall og nå er det kun monteringen som gjenstår.

Dsc 0848 4

Steg 3

Start med å legge salat i bunn av coktailglasset og hell over litt av dressingen. Legg på avokado og rødløk. Legg på deretter rikelig med reker og hell over litt mer av dressingen på rekene.

Dsc 0851 4
Dsc 0852 2
Dsc 0854 4

Steg 4

Avslutt med å pynte med litt dill, en sitronskive og litt lodderogn/løyrom. Server med et smil og nyt denne nostalgiske klassikeren. Lykke til.

Dsc 0868 2