Skagenrøre - Reker og kreps i en nydelig dressing!
Skagenrøre til lunsj på en varm sommerdag med hvitvin i glasset!
Ingredienser
Dressing
- 2 ss Hellmanns majones
- 1 ts dijon sennep
- 2 ss creme fraiche
- 0,5 sitron (kun saften)
- 1 ts worchestersauce
- 1 ts sukker
- salt og pepper
Blandes i dressingen
- 50 gram rød lodderogn
- 0,5 stk finhakket rødløk
- 2 ss finhakket gressløk
- 200 gram krepsehaler
- 200 gram reker uten skall
- 2 ss finhakket dill
- 4 skiver ristet loff
- 4 stk salatblader
- skagenrøre
Skagenrøre en er klassiker og det er det all grunn til. Når du lager denne ordentlig smaker det rett og slett nydelig! Server på en loffskive som er toastet og med litt frisk grønn salat oppå. Kan lages i stand i forveien og du kan enkelt trylle frem en god lunsj på kort tid senere.
Steg 1
Start med å blande sammen dressingen. En god dressing er nøkkelen for at resultatet blir bra. Bland alt sammen og smak til med salt og sitronsaft til du får en god balanse.
Steg 2
Skrell ferske reker og jeg brukte krepsehaler i lake denne gangen. Sil av krepsen så du ikke får med noe av laken. Legg reker, krepsehaler, dill, gressløk i dressingen og bland godt sammen.
Steg 3
Toast en loffskive og legg på litt salat. Topp deretter med rikelig av skagenrøre og pynt med litt dill. Enkelt og veldig godt!