Alabama hvit BBQ saus - Veldig populær og passer perfekt med kylling!

Denne rører du sammen på få minutter!

Ingredienser

stort Norgesglass
  • 400 gram Amerikansk majones
  • 1 dl eplesidereddik
  • 1 ss honning
  • 2 ts hot sauce (Jeg brukte Franks)
  • 2 ts revet pepperrot
  • 2 ts hvitløkpulver
  • 2 ts løkpulver
  • 2 ts chiliflakes
  • 2 ts Worchester sauce
  • salt og pepper
Ingredienser

Denne sausen har sitt opphav fra Alabama i USA og grillmester Big Bob Gibson. Det er ganske uvanlig med hvite bbq sauser, men denne oppskriften har overlevd i over 100 år og er fortsatt veldig populær. Den er basert på majones, eddik og ulike krydder. Den er litt syrlig og passer til mange ulike grillretter, men kanskje aller best til grillet kylling. Jeg har også laget en video du ser nederst i denne oppskriften.

Alabama

Steg 1

Her er det ikke mye å forklare for denne sausen skal bare røres sammen. Mål opp og tilsett alle ingrediensene i en bolle. Smak alltid til å gjør små justeringer så sausen blir perfekt akkurat for deg!

Alabama 2

Steg 2

Hell over på et rent glass og oppbevar i kjøleskapet når den ikke brukes. Her det ingen ferske ingredienser så sausen har lang holdbarhet. Prøv den på ulike grillretter og er perfekt med grillet kylling. Her kan du se en video av hvordan jeg lager denne sausen. Lykke til.