Denne drinken er en Italiensk nytelse!
Ingredienser
- 4 cl Amaretto
- 2 cl sukkerlake
- 1 stk sitron (kun saften)
- 1 stk eggehvite
- 3 dråper angostura
Dette er min beste kompis Ole Kristian sin favorittdrink. Jeg hadde i år igjen gleden av å besøke Ole Kristian og Karine i San Remo. San Remo er en fantastisk koselig Italiensk by ikke langt i fra Nice. Når jeg er så heldig at våre venner har et eget sitrontre i hagen er det ingen tvil om at ukens drink skulle inneholde sitron. For en som er så glad i god mat og drikke som meg selv, er det å kunne plukke sitroner rett fra treet ekte matporno!
![Amar](https://gladkokken.imgix.net/amar.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=0aaa14d113098dc72f358aaf452dd2b5)
Steg 1
Start med å fylle en shaker med Amaretto, eggehvite, sitronsaft og sukkerlake. Ristes veldig godt. Ikke mindre en 10 sekunder. Hell i isbiter i shakeren og rist i nye 10 sekunder. Når man bruker eggehvite i drinker lønner det seg alltid å shake i to runder. Først uten is og deretter med is.
![Amaretto1](https://gladkokken.imgix.net/amaretto1.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=566813e83e04bd281f02e03b280292a3)
Steg 2
Helles igjennom en sil rett i et pent glass og drypp over noen få dråper med Angostura. Så er er drinken klar til servering.
![Am2](https://gladkokken.imgix.net/am2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f7b46ad58df96f535fb6b364f565358e)