Sponset av Weber

Andebryst med deilig tilbehør - Sånn griller du andebryst.

Andebryst med grønnsaker i en nydelig saus.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk andebryst
  • 10 stk småpoteter
  • 8 stk småløk
  • 2 ss smør
  • 2 ss appelsinmarmelade
  • 1,5 dl Rosévin / hvitvin
  • salt og pepper
Ingredienser

Andebryst er utrolig godt og det er noen triks for å få det aller beste resultatet. Målet er å få et andebryst som er helt sprøtt på toppen og perfekt rosa i midten. Her har jeg laget hele retten på grillen i samme form. Andebryst kan være vanskelig å grille uten form da fettet renner ned og det blir flammer. Derfor anbefaler jeg å bruke en form /stekepanne eller liknende for det beste resultatet. Jeg har laget en video som viser hele prosessen. Den kan du se nederst i denne oppskriften.

Andebryst pa grill

Steg 1

Jeg starter med å skjære striper i fettet på andebrystet og skjærer bort eventuelle sener eller fett som ikke er på oversiden av brystfileten. Krydre med salt og pepper. Når jeg steker andebryst starter jeg alltid med en kald panne og kald grill. Dette fordi du ønsker at fettet skal få tid til å smelte ned og bli sprøtt. Grill andebrystene på fettsiden helt til du har fått et supersprøtt skinn på oversiden. Da snur jeg jeg andebrystene og tar ned lokket. Ikke ha grillen alt for varm. Prøv å ha en temperatur på mellom 120 - 160 grader. Stek brystene til en kjernetemperatur på 56 grader og ta dem ut av grillen. Nå skal de få hvile i ca 10 minutter mens jeg lager resten av retten.

Andebryst pa grill 5

Steg 2

I samme formen jeg stekte andebrystene er det nå en del andefett og dette skal vi bruke for det gir en fantastisk smak til retten. Hell småløk og halvkokte poteter i formen og la dette steke. Hell over vinen og la denne fordampe nesten helt bort. Ha i smør og appelsinmarmelade og dette lager sausen. Grill i noen minutter til potetene er perfekt møre.

Andebryst pa grill 4

Steg 3

Skjær opp andebrystene i skiver og legg over på en tallerken sammen med grønnsakene. Hell over litt av den gode sausen og gjerne pynt med litt friske urter. Nå kan du servere perfekt grillet andebryst med deilig tilbehør og saus. Lykke til.

Andebryst pa grill 8