Sponset av Weber
![](https://gladkokken.imgix.net/Andebryst-pa-grill-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=84c53f548e5a0fa0f0befe9ec22387d6 700w, https://gladkokken.imgix.net/Andebryst-pa-grill-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=6c3aa89fe247b84aad8a539521283ba8 800w, https://gladkokken.imgix.net/Andebryst-pa-grill-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=c5114456e1599916a7ca37d44fd83cfa 900w, https://gladkokken.imgix.net/Andebryst-pa-grill-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=2ad1127ce63ffa1489dde9d332a2ead0 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Andebryst-pa-grill-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=82dda96597c4a6b1baf4a42759eb1bda 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Andebryst-pa-grill-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=52b9b45331b95e228c3fbb5a9cfbd507 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Andebryst-pa-grill-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=ee2d50de6901161aeaaaa0d42da63bb5 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Andebryst-pa-grill-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=e4d7dfc9f6beed0ea74d449bbe810a92 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Andebryst-pa-grill-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=59967426d3d5e7f7ee2262b3b03a1757 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Andebryst-pa-grill-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=0ebe9a8b9fdd86aa2488213555c454a6 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Andebryst-pa-grill-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=e8250dbfe9e40cd5e55bcb3270a8521a 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Andebryst-pa-grill-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=a586753d56aea592e12c73a00e691972 1800w)
Andebryst med deilig tilbehør - Sånn griller du andebryst.
Andebryst med grønnsaker i en nydelig saus.
Ingredienser
- 2 stk andebryst
- 10 stk småpoteter
- 8 stk småløk
- 2 ss smør
- 2 ss appelsinmarmelade
- 1,5 dl Rosévin / hvitvin
- salt og pepper
Andebryst er utrolig godt og det er noen triks for å få det aller beste resultatet. Målet er å få et andebryst som er helt sprøtt på toppen og perfekt rosa i midten. Her har jeg laget hele retten på grillen i samme form. Andebryst kan være vanskelig å grille uten form da fettet renner ned og det blir flammer. Derfor anbefaler jeg å bruke en form /stekepanne eller liknende for det beste resultatet. Jeg har laget en video som viser hele prosessen. Den kan du se nederst i denne oppskriften.
![Andebryst pa grill](https://gladkokken.imgix.net/Andebryst-pa-grill.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b18e4ef59b8bf17377964f546ea95da9)
Steg 1
Jeg starter med å skjære striper i fettet på andebrystet og skjærer bort eventuelle sener eller fett som ikke er på oversiden av brystfileten. Krydre med salt og pepper. Når jeg steker andebryst starter jeg alltid med en kald panne og kald grill. Dette fordi du ønsker at fettet skal få tid til å smelte ned og bli sprøtt. Grill andebrystene på fettsiden helt til du har fått et supersprøtt skinn på oversiden. Da snur jeg jeg andebrystene og tar ned lokket. Ikke ha grillen alt for varm. Prøv å ha en temperatur på mellom 120 - 160 grader. Stek brystene til en kjernetemperatur på 56 grader og ta dem ut av grillen. Nå skal de få hvile i ca 10 minutter mens jeg lager resten av retten.
![Andebryst pa grill 5](https://gladkokken.imgix.net/Andebryst-pa-grill-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ef5f52272f0358ce6e95d7ccbae67d2c)
Steg 2
I samme formen jeg stekte andebrystene er det nå en del andefett og dette skal vi bruke for det gir en fantastisk smak til retten. Hell småløk og halvkokte poteter i formen og la dette steke. Hell over vinen og la denne fordampe nesten helt bort. Ha i smør og appelsinmarmelade og dette lager sausen. Grill i noen minutter til potetene er perfekt møre.
![Andebryst pa grill 4](https://gladkokken.imgix.net/Andebryst-pa-grill-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=adb23ec78b3f1d5c59fbe5e7bcfacb35)
Steg 3
Skjær opp andebrystene i skiver og legg over på en tallerken sammen med grønnsakene. Hell over litt av den gode sausen og gjerne pynt med litt friske urter. Nå kan du servere perfekt grillet andebryst med deilig tilbehør og saus. Lykke til.
![Andebryst pa grill 8](https://gladkokken.imgix.net/Andebryst-pa-grill-8.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=66fecdc9414b9d09c435271bd8404fb8)