Sponset av Weber

Bacon BBQ Smashburger - Jeg digger disse burgerne.

Plancha på grillen er gøy!

Ingredienser

Smashburger
  • 200 gram kjøttdeig/kvernet kjøtt (2 x 100 gram)
  • 2 skiver Amerikansk cheddar
  • 1 stk hamburgerbrød
  • 2 skiver tomat
  • 1 stk løk
  • 4 skiver bacon
  • 1 ss BBQ saus
  • 3 skiver sylteagurk
  • 1 blad hjertesalat
  • salt og pepper
Ingredienser

Dette er skikkelig American diner style burger. Metoden med smashburger er utrolig enkelt og resulatet blir en saftig burger på veldig kort tid. Dette er en dobbel cheezeburger med bacon i midten, karamellisert løk, grønnsaker og BBQ saus. Er du glad i burgere må du prøve denne!

Steg 1

Denne metoden for å lage en burger gir et veldig godt resultat. Navnet Smashburger kommer fra at du starter med en "ball" av kjøttdeig/kvernet kjøtt som du presser helt flat og griller raskt på begge sider. Det beste resultatet får du hvis du har en grillplate.

DSC 1029

Steg 2

Start med å steke bacon og løk til baconet er blitt sprøtt og løken gylden og fin. Jeg bruker litt salt, pepper og grillrub på løken for ekstra god smak.

DSC 1033

Steg 3

Når løk og bacon er ferdig så skyv det øverst på stekeplaten og stek burgerbrødene til de får en fin stekeskorpe. Nå er det klart for å lage smashburgere! Legg på kjøttet og mos flate på grillen. Stek på den ene siden og snu rundt. Legg på ost og vent til osten har smeltet og kjøttet er ferdig stekt. Jeg foretrekker en god cheddarost på Smashburgere.

DSC 1035

Steg 4

Som tilbehør har jeg hjertesalat, tomat, sylteagurk og BBQ saus

DSC 1039

Steg 5

Jeg har laget en video for å vise hele prosessen og gjøre jobben enklere for deg. Her ligger den videoen.

Steg 6

Denne typen hamburger kan fort bli en favoritt på grillen fremover.

DSC 1066 2