Sponset av Weber
![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1043-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=677375e3c5d1cfd105ada7df0a200503 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1043-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=6617994a6ee0f3016e8638a30ee99478 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1043-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=bce7c831fd69430174902d80e7914799 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1043-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=3e8c06d9f518792e4fcbac5144b82dd7 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1043-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=5b138d5094f0da01978dee741f98ec2d 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1043-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=7fe0fff85b9b50c38eb7cc4993cf81ce 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1043-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=868b5750a7b2a0653028d9d040698701 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1043-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=ed0abc5572aa5e6ee880bc4e2005b28d 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1043-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=36a05763fec07d4e7f9d046a2cf6a68c 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1043-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=8ab315b29533f063fc57680d83d8a4b7 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1043-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=4a58c5777871bb93702c2b37827c6c2f 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1043-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=00646ef8d79aede91ee72d9ee3845c69 1800w)
Bacon BBQ Smashburger - Jeg digger disse burgerne.
Plancha på grillen er gøy!
Ingredienser
- 200 gram kjøttdeig/kvernet kjøtt (2 x 100 gram)
- 2 skiver Amerikansk cheddar
- 1 stk hamburgerbrød
- 2 skiver tomat
- 1 stk løk
- 4 skiver bacon
- 1 ss BBQ saus
- 3 skiver sylteagurk
- 1 blad hjertesalat
- salt og pepper
Dette er skikkelig American diner style burger. Metoden med smashburger er utrolig enkelt og resulatet blir en saftig burger på veldig kort tid. Dette er en dobbel cheezeburger med bacon i midten, karamellisert løk, grønnsaker og BBQ saus. Er du glad i burgere må du prøve denne!
Steg 1
Denne metoden for å lage en burger gir et veldig godt resultat. Navnet Smashburger kommer fra at du starter med en "ball" av kjøttdeig/kvernet kjøtt som du presser helt flat og griller raskt på begge sider. Det beste resultatet får du hvis du har en grillplate.
![DSC 1029](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1029.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4b9082dc34aa0efcae4288b010dc3a60)
Steg 2
Start med å steke bacon og løk til baconet er blitt sprøtt og løken gylden og fin. Jeg bruker litt salt, pepper og grillrub på løken for ekstra god smak.
![DSC 1033](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1033.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d25fb61f7a891f4eb9f992e2b3baf3c0)
Steg 3
Når løk og bacon er ferdig så skyv det øverst på stekeplaten og stek burgerbrødene til de får en fin stekeskorpe. Nå er det klart for å lage smashburgere! Legg på kjøttet og mos flate på grillen. Stek på den ene siden og snu rundt. Legg på ost og vent til osten har smeltet og kjøttet er ferdig stekt. Jeg foretrekker en god cheddarost på Smashburgere.
![DSC 1035](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1035.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=89e1c9a966466e6d8118185b8ef47276)
Steg 4
Som tilbehør har jeg hjertesalat, tomat, sylteagurk og BBQ saus
![DSC 1039](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1039.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=abc08bb0566a45975470477fc7a67f33)
Steg 5
Jeg har laget en video for å vise hele prosessen og gjøre jobben enklere for deg. Her ligger den videoen.
Steg 6
Denne typen hamburger kan fort bli en favoritt på grillen fremover.
![DSC 1066 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1066-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a44c7057c8a63cac857e07e012ec352e)