Chilibacon Jam - Dette tilbehøret er magisk godt!!!

Er du glad i bacon så kommer du til å elske denne!!

Ingredienser

stort norgesglass
  • 800 gram bacon
  • 3 stk løk
  • 3 stk røde chili
  • 6 fedd hvitløk
  • 3 ss brunt sukker
  • 1 ss chiliflakes
  • 2 dl eplesidereddik
  • 1,5 dl Maple sirup
  • 1,5 dl kaffe
  • 2 ss finhakket timian
Ingredienser

Dette er et klassisk Amerikansk tilbehør og smaker rett og slett fantastisk! Her er det både salt, surt, søtt og sterkt i herlig kombinasjon med bacon. Bacon jam skal serveres romtemperert og passer perfekt på burgere, loaded hot dogs, BBQ og alene med litt ristet brød. Den har god holdbarhet i kjøleskapet og kan også fryses ned i mindre porsjoner og tines opp igjen. Det er enkelt å lage og dette er et tilbehør som imponerer gjestene dine. Her skal jeg vise deg hvordan.

Bacon jam

Steg 1

Start med å skjære opp bacon i små biter og legg i en kaldt kjele eller panne. Sett på medium varme og her må du være litt tålmodig. Vi ønsker nemlig at fettet sakte skal smelte ned, væsken fordampe og du sitter igjen med herlige små sprø biter av bacon. Tiden avhenger litt av mengde og type utstyr, men det tar fort 20-30 minutter. Når du er ferdig løfter du baconet ut av panne med en øse og legger over på matpapir så den kan renne av seg. La fettet være igjen i panna.

Bacon jam 2
Bacon jam 5
Bacon jam 6

Steg 2

Finkutt løk og chili og legg i baconfettet stek videre på medium temperatur i 10- 15 minutter til løken begynner å bli blank og få litt farge. Da tilsetter jeg finhakket hvitløk, brunt sukker og chiliflakes. Stek nå i ca 5 minutter til.

Bacon jam 3
Bacon jam 7

Steg 3

Bland sammen eplecidereddik, kaffe og Maple sirup. Hell dette over løken og kok opp. Legg tilbake det stekte baconet og bland alt godt sammen. La nå småkoke i 10 minutter til du har fått en litt tykkere konsistens. Tilsett finhakket timian og la koke i 2 minutter til.

Bacon jam 4
Bacon jam 8

Steg 4

Hell nå over i en bolle og kjør forsiktig noen få ganger med en stavmikser. Du skal ikke lage en pure, men noen ganger for å få en litt jevnere masse. Dette er rykende varmt så etter du har fått ønsket konsistens må chilibacon syltetøyet få kjøle seg ned. Smak til når syltetøyet er romtemperert hvis du ønsker mere chili eller salt. Hell over i et stort glass og oppbevar ii kjøleskap når du ikke bruker det.

Bacon jam 9

Steg 5

Husk at det smaker aller best når det er romtemperert. Prøv dette på en burger neste gang og jeg tror dine gjester vil bli veldig imponert og nysgjerrig hva du har laget. Lykke til.

Bacon jam 11