Baconkrydder - Magi for baconelskere

Det perfekte krydder for de som er glad i bacon!

Ingredienser

lite glass
  • 400 gram bacon
  • 3 ss maldonsalt
  • 1 ss røkt paprika
  • 1 ss peppermix
  • 1 ss sennepspulver
Ingredienser

Dette baconsaltet gir baconsmak på alt du ønsker. Perfekt i matretter, strø litt på et speilegg, hvit fisk eller som topping på en brødskive med leverpostei eller en vaniljeis. Jeg elsker bacon og kunne sikkert skrevet hundre steder til jeg synes bacon passer godt, men her er det bare å bruke fantasien. Husk at krydderet er ganske så salt så vær forsiktig med mengden. Fordelen er at saltet også konserverer baconet og du kan oppbevare dette i lang tid i kjøleskapet i et lufttett glass.

Steg 1

Start med å sette ovnen på 180 grader varmluft. Finn frem et stekebrett og legg på bakepapir. Spre baconet i et lag på papiret og stek i 25-35 minutter. Baconet skal få en helt mørk farge, men ikke være brent.

Baconkrydder 5

Steg 2

Når baconet er ferdig stekt legger du det på tørkepapir og dekker med tørkepapir over også. Press forsiktig ned for å fjerne alt ekstra fett. La baconet kjøle seg helt ned.

Baconkrydder 7

Steg 3

Mål opp krydderne og finn frem en blender eller kjøkkenmaskin. Legg krydderet i bunn og brekk det sprø baconet i biter og legg i blender. Kjør til sandaktig konsistens.

Baconkrydder 6

Steg 4

Nå er krydderet ditt klart til bruk. Hell over på et glass med lokk og oppbevar i kjøleskap. Du kan selvfølgelig prøve deg fram med forskjellige krydder sammen med baconet. Jeg synes salt, pepper, røkt paprika og sennep gjør dette baconkrydderet ekstra godt. Bruk fantasien og tilsett dette i forskjellige retter. Lykke til.

Baconkrydder 3