Baconsvor + Kyllingfilet = de beste Kyllingnuggets

Baconsvor er en perfekte paneringen til kyllingnuggets!

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk kyllingfilet
  • 2 stk egg
  • 1 dl hvetemel
  • 100 gram baconsvor
  • agurk
  • salat
  • ketchup
Ingredienser

Kyllingnuggets er veldig populært blant de minste og det er veldig lett å lage selv. Denne oppskriften er rask å lage og kan enten serveres som middag med f.eks stekte potetbåter eller på et fat sammen med litt grønnsaker, salat og dipp. Metoden er veldig enkel og du trenger ikke noe fancy utstyr.

Dsc 0788

Steg 1

Start med å skjære opp kylling i jevnt store biter.

Dsc 0792

Steg 2

Putt baconsvoret i en blender og kjør raskt til det blir pulverisert.

Dsc 0798 2 2

Steg 3

Hell mel i en bolle og egg i en annen bolle. Visp eggene raskt sammen med en gaffel. Legg baconpulveret på en tallerken og du er nå klar for å lage nuggets.

Dsc 0803

Steg 4

Rull kyllingbitene først i melet og rist av overflødig mel, Dypp kyllingen i eggemiksen og la renne av før du ruller den rundt i det gode baconsvorpulvereret.

Dsc 0805 2
Dsc 0812

Steg 5

Finn frem en stekepanne og hell i litt nøytral olje i bunn. Sett på medium + varme og vent til oljen har blitt varm. Legg i kyllingen og stek i 2-4 minutter på hver side. Du kjenne at kyllingen er gjennomstekt når de blir litt hardere hvis du trykker på dem. Du kan også bruke termostat å sjekke hvis du vil. En temperatur på rundt 62 grader vil gi en ekstremt saftig kylling.

Dsc 0815 3

Steg 6

Legg på et fat sammen med litt salat, biter av agurk og strø over litt ekstra baconcrisp. Denne var middagen til sønnen min så da ble det ketchup som dipp, men her kan du selvfølgelig lage mer spennende dipper hvis du ønsker. Hvis du ønsker å lage i stand dette i forkant er det ikke noe problem. Legg de i en ildfast form og varm opp i ovn rett før servering. Lykke til.

Dsc 0838 2