Baconsvor + Kyllingfilet = de beste Kyllingnuggets
Baconsvor er en perfekte paneringen til kyllingnuggets!
Ingredienser
- 3 stk kyllingfilet
- 2 stk egg
- 1 dl hvetemel
- 100 gram baconsvor
- agurk
- salat
- ketchup
Kyllingnuggets er veldig populært blant de minste og det er veldig lett å lage selv. Denne oppskriften er rask å lage og kan enten serveres som middag med f.eks stekte potetbåter eller på et fat sammen med litt grønnsaker, salat og dipp. Metoden er veldig enkel og du trenger ikke noe fancy utstyr.
Steg 1
Start med å skjære opp kylling i jevnt store biter.
Steg 2
Putt baconsvoret i en blender og kjør raskt til det blir pulverisert.
Steg 3
Hell mel i en bolle og egg i en annen bolle. Visp eggene raskt sammen med en gaffel. Legg baconpulveret på en tallerken og du er nå klar for å lage nuggets.
Steg 4
Rull kyllingbitene først i melet og rist av overflødig mel, Dypp kyllingen i eggemiksen og la renne av før du ruller den rundt i det gode baconsvorpulvereret.
Steg 5
Finn frem en stekepanne og hell i litt nøytral olje i bunn. Sett på medium + varme og vent til oljen har blitt varm. Legg i kyllingen og stek i 2-4 minutter på hver side. Du kjenne at kyllingen er gjennomstekt når de blir litt hardere hvis du trykker på dem. Du kan også bruke termostat å sjekke hvis du vil. En temperatur på rundt 62 grader vil gi en ekstremt saftig kylling.
Steg 6
Legg på et fat sammen med litt salat, biter av agurk og strø over litt ekstra baconcrisp. Denne var middagen til sønnen min så da ble det ketchup som dipp, men her kan du selvfølgelig lage mer spennende dipper hvis du ønsker. Hvis du ønsker å lage i stand dette i forkant er det ikke noe problem. Legg de i en ildfast form og varm opp i ovn rett før servering. Lykke til.