Sponset av Frøya Salmon

Bakt laks med sandefjordsmør - enkel og deilig middag for hverdag eller fest!

Deilig krydret laks med en nydelig klassisk fiskesaus.

Ingredienser

porsjoner

I formen

  • 800 gram Frøya midloin
  • 250 gram småpoteter
  • 2 stk purre
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk squash

Sandefjordsmør

  • 1 ss smør
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 ts sitronsaft
  • 2 dl kremfløte
  • 200 gram smør
  • 1 ss finhakket gressløk
  • 1 ss ørretrogn
  • litt salt

Krydderblanding

  • 3 ts salt
  • 2 ts malt koriander
  • 2 ts pepper
  • 3 ts chiliflakes
Ingredienser
Froya 12 11 21

Jeg er veldig glad i middager hvor det meste av middagen lages i samme form. Denne retten er utrolig god og passer like godt til hverdag og fest. Når du bruker kvalitetslaks fra Frøya som har sushikvalitet er det viktig å ikke steke fisken for lenge. Derfor steker jeg først grønnsaker før jeg legger fisken i formen de siste minuttene. Sandefjordsmør er en av de aller beste fiskesausene jeg vet om. Så denne kombinasjonen er det bare å glede seg til å prøve.

Steg 1

Skjær opp poteter eller bruk småpoteter og stek disse i ovnen i 10 minutter på 200 grader. Jeg heller over litt olivenolje, salt og pepper på potetene før steking.

Steg 2

Bland sammen den enkle krydderblandingen. Denne skal vi bruke både på fisken og grønnsakene

Froya 12 11 21 2

Steg 3

Skjær opp squash, gulrot og purre. Hell over litt olivenolje og litt av krydderblandingen. Hell grønnsakene i samme form som potetene og bland sammen. Stek i 10 minutter til før vi skal tilsette laksen.

Froya 12 11 21 4

Steg 4

Skjær opp laksen i passende porsjonsstørrelse. Jeg serverer rundt 200 gram laks pr person. Strø over godt med krydderblandingen.

Froya 12 11 21 3

Steg 5

Legg laksen på toppen av grønnsakene og sett hele formen tilbake i ovnen. Jeg steker videre i ca 5 minutter.

Froya 12 11 21 5

Steg 6

For å lage sandefjordsmør starter du med en kjele som du tilsetter litt smør. Tilsett finhakket sjalottløk og stek i et par minutter til løken har blitt blank og myk. Tilsett fløten og la koke i 5-10 minutter til sausen har redusert med halvparten Skru av varmen og tilsett kalde terninger med smør. Rør jevnlig. Smak til med salt. Tilsett finhakket gressløk og ørretrogn rett før servering.

Froya 12 11 21 6

Steg 7

Ta formen ut av ovnen når laksen er ferdig stekt. Hell over den gode sausen og avslutt med litt ekstra finhakket gressløk og ørretrogn. Dette er en nydelig middag som passer både til hverdag og fest. Jeg har laget en video som viser hele prosessen.