Bakt Mont d`Or - Smeltet Fransk magi

Deilig smeltet ost med brød og tilbehør.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 boks Mont d`Or
  • 3 fedd hvitløk
  • 0,5 dl hvitvin
  • 1 stk baguett
  • spekemat
Ingredienser

Første gang jeg smakte denne smeltede osten ble jeg forelsket. En deilig ostesmak og det å kunne sitte å dippe godt brød i smeltet ost er for meg vakkert. Du kan varierer med flere tilbehør av spekemat, grønnsaker, poteter. Her viser jeg deg oppskriften og triksene for å få det beste resultatet . Oppskriften har også en videoinstruksjon du kan se nederst i denne oppskriften.

Mont dor

Steg 1

Dette er en veldig enkel oppskrift. Start med å ta av lokket til boksen og fjern plasten. Finn frem et vått håndkle og rull rundt boksen. Dette gjøres for at den skal bli fuktig og tåle behandlingen i ovnen bedre.

Mont dor 2

Steg 2

Skjær et kryss og stapp inn 3 fedd med hvitløk. Hell over hvitvinen og pakk boksen inn i alufolie. Sett ovnen på 200 grader varmluft og sett inn osten. Det tar ca 20 minutter så er den perfekt smeltet. Når osten står i ovnen finner jeg frem en fjøl og legger på tynne skiver av baguett og litt spekemat.

Mont dor 3

Steg 3

Når osten er ferdig tar du den ut av ovnen. Ta bort alufolien og sett boksen rett på brettet. Bruk en kniv for å skrape forsiktig "lokket" til osten til siden og da ser du all den deilige smeltede osten. Nå er det bare å nyte. Sjekk ut videoen her hvordan jeg lager denne.

Mont dor 6