Deilig smeltet ost med brød og tilbehør.
Ingredienser
- 1 boks Mont d`Or
- 3 fedd hvitløk
- 0,5 dl hvitvin
- 1 stk baguett
- spekemat
Første gang jeg smakte denne smeltede osten ble jeg forelsket. En deilig ostesmak og det å kunne sitte å dippe godt brød i smeltet ost er for meg vakkert. Du kan varierer med flere tilbehør av spekemat, grønnsaker, poteter. Her viser jeg deg oppskriften og triksene for å få det beste resultatet . Oppskriften har også en videoinstruksjon du kan se nederst i denne oppskriften.
Steg 1
Dette er en veldig enkel oppskrift. Start med å ta av lokket til boksen og fjern plasten. Finn frem et vått håndkle og rull rundt boksen. Dette gjøres for at den skal bli fuktig og tåle behandlingen i ovnen bedre.
Steg 2
Skjær et kryss og stapp inn 3 fedd med hvitløk. Hell over hvitvinen og pakk boksen inn i alufolie. Sett ovnen på 200 grader varmluft og sett inn osten. Det tar ca 20 minutter så er den perfekt smeltet. Når osten står i ovnen finner jeg frem en fjøl og legger på tynne skiver av baguett og litt spekemat.
Steg 3
Når osten er ferdig tar du den ut av ovnen. Ta bort alufolien og sett boksen rett på brettet. Bruk en kniv for å skrape forsiktig "lokket" til osten til siden og da ser du all den deilige smeltede osten. Nå er det bare å nyte. Sjekk ut videoen her hvordan jeg lager denne.