![](https://gladkokken.imgix.net/loaded-potatoes-2_2021-03-02-162458.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=62672c678273d953a291d44891446db3 700w, https://gladkokken.imgix.net/loaded-potatoes-2_2021-03-02-162458.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=3ac2da0cedead8465ab6a0e5b182ccac 800w, https://gladkokken.imgix.net/loaded-potatoes-2_2021-03-02-162458.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=15d8b635dac6c63314883f60afdbdf89 900w, https://gladkokken.imgix.net/loaded-potatoes-2_2021-03-02-162458.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=52dfb8bc47be7be7dcb65a5bcf9b3205 1000w, https://gladkokken.imgix.net/loaded-potatoes-2_2021-03-02-162458.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=eb943ebd2b561ffb9f44aa990368aa36 1100w, https://gladkokken.imgix.net/loaded-potatoes-2_2021-03-02-162458.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=026a870c52e175aa07b2e429133f9923 1200w, https://gladkokken.imgix.net/loaded-potatoes-2_2021-03-02-162458.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=0d1eb73cd16e0547ba9fdbd7fccbbfee 1300w, https://gladkokken.imgix.net/loaded-potatoes-2_2021-03-02-162458.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=799d3152fdedfd73e2fc68d756a00f3c 1400w, https://gladkokken.imgix.net/loaded-potatoes-2_2021-03-02-162458.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=1db69b4ac882c9124cb9c6ab904eb639 1500w, https://gladkokken.imgix.net/loaded-potatoes-2_2021-03-02-162458.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=0544fa0ce5a15167ee3bd9c236a141e2 1600w, https://gladkokken.imgix.net/loaded-potatoes-2_2021-03-02-162458.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=11236eff8d4d0fc1ece55a385dc26d5d 1700w, https://gladkokken.imgix.net/loaded-potatoes-2_2021-03-02-162458.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=5ef53e89294cc759bf49864211d4dd1c 1800w)
Verdens beste bakte poteter fra grillen - "Loaded potatoes"
Bakte poteter skal ikke pakkes aluminiumsfolie, da blir de kokt!
Ingredienser
Bakt potet
- 4 store bakepoteter
- 4 ss smør
- 2 ss rømme
- 1 ts røkt paprika
- 0,5 ts cayenne
- 1 ts sellerisalt
- 2 ss finhakket persille
Topping - Cheddar og chorizo
- 4 ss revet cheddar
- 4 ss chorizo
- 1 stk chili
- litt vårløk
Topping - Bacon og rømme
- 2 ss rømme
- 4 skiver bacon
- 4 ss revet gulost
- litt fersk persille
Å forvandle en vanlig potet til et herlig måltid eller tilbehør gjør meg glad! Grillen er perfekt for å lage bakte poteter. Smaken av grill, røyk og gode tilbehør gjør disse potetene så gode. Bakte poteter skal ikke pakkes i aluminiumsfolie da blir de kokt og ikke bakt. Med denne metoden blir skallet sprøtt, poteten bakt og med herlig grillsmak. Topp disse potetene med din favoritttopping. Med full kontroll på temperaturen i grillen er denne oppskriften veldig enkel.
Steg 1
Start med å vaske potetene og tørk godt av dem. Hell på litt olivenolje og krydre med grillrubb eller salt og pepper. La dem hvile i 15 minutter før du legger dem på grillen.
![Loaded potatoes 3](https://gladkokken.imgix.net/loaded-potatoes-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=0762686fa353c97e45d94aa6234dd492)
Steg 2
Bakte poteter skal grilles på indirekte varme. Jeg bruker en Weber pelletsgrill (smokefire) og stiller inn på 180 grader. Denne oppskriften kan lages på alle griller, men prøv da å få omtrent 180 grader i grillen og tilfør gjerne litt fuktig ved for å få den deilige røyksmaken på potetskallet.
Steg 3
Legg inn potetene på grillristen og her skal de kose seg i 1 1/2 - 2 timer. Tiden vil variere litt med størrelsen på poteten. Sjekk med en skarp kniv når tiden nærmer seg at poteten er helt mør i midten. Når potetene er klare tar du de ut av grillen og legger på et brett så de kan avkjøle seg litt. Ikke skru av ovnen.
Steg 4
Når potetene har kjølt seg litt ned deler jeg poteten i 2 på langs som vist på bildet. Bruk en skje og skrap ut litt av potetfyllet og legg i en bolle. Pass på at du ikke ødelegger skallet.
![Loaded potatoes 4](https://gladkokken.imgix.net/loaded-potatoes-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3f8e13410e39ee6a1efbca203dcbcfa7)
Steg 5
Bland kryddersmør, ost, salt og pepper sammen med det varme potetfyllet. Legg dette tilbake i hver sitt skall. Nå topper jeg potetene med valgfritt fyll. I dag har jeg laget 2 av mine favoritter. En potet med cheddar og chorizo og en med bacon og gulost.
![Loaded potatoes 5](https://gladkokken.imgix.net/loaded-potatoes-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=17e727dfa79194ae44afa63b96195372)
Steg 6
Sett tilbake i grillen for ca 20 minutter til på 180 grader til alt fyllet er skikkelig smeltet.
![Loaded potatoes 6](https://gladkokken.imgix.net/loaded-potatoes-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6ded0894bd501b34378b0aac4ebc1efc)
Steg 7
Topp med litt rømme på den med bacon og chili på den med chorizo. Her kan du selvfølgelig bruke din favoritttopping, men metoden er fantastisk for bakte poteter. Jeg har også laget en video som viser hele prosessen.
![Loaded potatoes](https://gladkokken.imgix.net/loaded-potatoes.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c66644f09623f6b611e6b4c682b9ba15)