Verdens beste bakte poteter fra grillen - "Loaded potatoes"

Bakte poteter skal ikke pakkes aluminiumsfolie, da blir de kokt!

Ingredienser

store bakte poteter

Bakt potet

  • 4 store bakepoteter
  • 4 ss smør
  • 2 ss rømme
  • 1 ts røkt paprika
  • 0,5 ts cayenne
  • 1 ts sellerisalt
  • 2 ss finhakket persille

Topping - Cheddar og chorizo

  • 4 ss revet cheddar
  • 4 ss chorizo
  • 1 stk chili
  • litt vårløk

Topping - Bacon og rømme

  • 2 ss rømme
  • 4 skiver bacon
  • 4 ss revet gulost
  • litt fersk persille
Ingredienser

Å forvandle en vanlig potet til et herlig måltid eller tilbehør gjør meg glad! Grillen er perfekt for å lage bakte poteter. Smaken av grill, røyk og gode tilbehør gjør disse potetene så gode. Bakte poteter skal ikke pakkes i aluminiumsfolie da blir de kokt og ikke bakt. Med denne metoden blir skallet sprøtt, poteten bakt og med herlig grillsmak. Topp disse potetene med din favoritttopping. Med full kontroll på temperaturen i grillen er denne oppskriften veldig enkel.

Steg 1

Start med å vaske potetene og tørk godt av dem. Hell på litt olivenolje og krydre med grillrubb eller salt og pepper. La dem hvile i 15 minutter før du legger dem på grillen.

Loaded potatoes 3

Steg 2

Bakte poteter skal grilles på indirekte varme. Jeg bruker en Weber pelletsgrill (smokefire) og stiller inn på 180 grader. Denne oppskriften kan lages på alle griller, men prøv da å få omtrent 180 grader i grillen og tilfør gjerne litt fuktig ved for å få den deilige røyksmaken på potetskallet.

Steg 3

Legg inn potetene på grillristen og her skal de kose seg i 1 1/2 - 2 timer. Tiden vil variere litt med størrelsen på poteten. Sjekk med en skarp kniv når tiden nærmer seg at poteten er helt mør i midten. Når potetene er klare tar du de ut av grillen og legger på et brett så de kan avkjøle seg litt. Ikke skru av ovnen.

Steg 4

Når potetene har kjølt seg litt ned deler jeg poteten i 2 på langs som vist på bildet. Bruk en skje og skrap ut litt av potetfyllet og legg i en bolle. Pass på at du ikke ødelegger skallet.

Loaded potatoes 4

Steg 5

Bland kryddersmør, ost, salt og pepper sammen med det varme potetfyllet. Legg dette tilbake i hver sitt skall. Nå topper jeg potetene med valgfritt fyll. I dag har jeg laget 2 av mine favoritter. En potet med cheddar og chorizo og en med bacon og gulost.

Loaded potatoes 5

Steg 6

Sett tilbake i grillen for ca 20 minutter til på 180 grader til alt fyllet er skikkelig smeltet.

Loaded potatoes 6

Steg 7

Topp med litt rømme på den med bacon og chili på den med chorizo. Her kan du selvfølgelig bruke din favoritttopping, men metoden er fantastisk for bakte poteter. Jeg har også laget en video som viser hele prosessen.

Loaded potatoes