![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0280-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=cd0a60ae378d16909171adba4c9e785c 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0280-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=fabde97a72452d1fea4e9feefba3c0d7 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0280-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=d0fc68f40722361cad8320f9735b8372 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0280-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=4ed369028a8b136d21eda4bb4dd4d1af 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0280-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=e41dd5231e8f8defa9d97cbe2561aa5e 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0280-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=318019a762440155de08d3c1c9ee189e 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0280-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=e8cdb99bb8aa450c752502d944b699b4 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0280-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=7b7c33545fdf3e9aa8e4f9ff603bc39b 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0280-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=edbe7d6ad2817b5f0957742515162e9e 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0280-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=7aae41808f91be75e168d6d931d94b44 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0280-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=b3b8985d278a58416e60678a5ecf292d 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0280-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=35a5f07d0fe89d95f98c0f0b85e70f36 1800w)
Balsamicosaus - med smak av hvitløk, rosmarin og pepper
Denne sausen passer perfekt til påskelammet!
Ingredienser
- 2,5 dl Balsamico eddik
- 1 stk laurbærblad
- 5 stk hele pepper
- 2 stilker fersk rosmarin
- 4 fedd hvitløk
- 100 gram smør
- smak til med salt
Balsamico er godt og når du tilsetter ekstra smaker og reduserer dette blir det veldig godt. En balsamicosaus passer ypperlig til alt av kjøtt. Jeg varierer smakene jeg tilsetter etter hva det skal serveres til. Denne gangen var det til påskelammet så da ble det hvitløk, rosmarin og pepper.
Steg 1
Start med å finne frem en kjele og tilsett litt nøytral olje. Varm opp til medium varme og legg i hvitløk kuttet i skiver. Stek til hvitløken har blitt myk og blank.
![Dsc 0277 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0277-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=12f48fa65c3e915c7b164f890349c147)
Steg 2
Tilsett hel pepper, laurbærblad, rosmarin i kjelen og hell over balsamico oljen.
![Dsc 0278](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0278.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b7004d9ccce3b3fa4624d5cf0057083a)
Steg 3
La redusere på medium varme til 2/3 av væsken har fordampet.
![Dsc 0282](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0282_190415_130356.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6e95acbc63b3f81c3aa7f399757f4edf)
![Dsc 0288](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0288.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=bd2f2745332091a6e4f36fa46f2ae1e9)
Steg 4
Sil av sausen og hell tilbake i kjelen. Skru av varmen og pisk inn terninger med kaldt smør. Smak til med salt. Hell litt av denne deilige sausen over kjøttet og nyt! Lykke til.
![Dsc 0289 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0289-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=950cdc1c35fd59b501bd8ff3399a315d)