Balsamicosaus - med smak av hvitløk, rosmarin og pepper
Denne sausen passer perfekt til påskelammet!
Ingredienser
- 2,5 dl Balsamico eddik
- 1 stk laurbærblad
- 5 stk hele pepper
- 2 stilker fersk rosmarin
- 4 fedd hvitløk
- 100 gram smør
- smak til med salt
Balsamico er godt og når du tilsetter ekstra smaker og reduserer dette blir det veldig godt. En balsamicosaus passer ypperlig til alt av kjøtt. Jeg varierer smakene jeg tilsetter etter hva det skal serveres til. Denne gangen var det til påskelammet så da ble det hvitløk, rosmarin og pepper.
Steg 1
Start med å finne frem en kjele og tilsett litt nøytral olje. Varm opp til medium varme og legg i hvitløk kuttet i skiver. Stek til hvitløken har blitt myk og blank.
Steg 2
Tilsett hel pepper, laurbærblad, rosmarin i kjelen og hell over balsamico oljen.
Steg 3
La redusere på medium varme til 2/3 av væsken har fordampet.
Steg 4
Sil av sausen og hell tilbake i kjelen. Skru av varmen og pisk inn terninger med kaldt smør. Smak til med salt. Hell litt av denne deilige sausen over kjøttet og nyt! Lykke til.