Ikke kast de brune bananene!
Ingredienser
Bananpannekaker
- 2 stk modne bananer
- 2 stk egg
- 2 dl havregryn
- 1 dl melk
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vanilje paste
Forslag til tilbehør
- vaniljekesam
- blåbær
- bringebær
- honning
Det er et stort matsvinn i Norge og bananer kaster vi alt for mye av. De ser ikke like fristende ut når de begynner å bli brune, men da kommer den søte gode banansmaken frem. I stedet for å kaste dem så skrell og kutt i terninger. Legg terningene i en pose i fryseren for shakes eller smoothies. Du kan også lage bananpannekaker! De tar kort tid, masse næring og lavt på kalorier. I denne oppskriften har hver pannekake kun 87,5 kcal og de smaker nydelig!
![Bananpannekaker](https://gladkokken.imgix.net/bananpannekaker.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=443fecc72e77ef097fa1d88fadf035cc)
Steg 1
Mål opp melk, bananer og havregryn og hell i en blender. Tilsett eggene, bananer og bakepulver. Kjør til en jevn masse i blenderen.
![Bananpannekaker 2](https://gladkokken.imgix.net/bananpannekaker-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2ccb63f18b46c4ce0ca0b0b472e42a1f)
Steg 2
Stek i en nonstick panne eller stekeplate på medium varme. Jeg heller røren rett ut av blenderen i panna. Hell litt sakte og lag sirkler på ca 10 cm i diameter. Stek til de ser små hull på toppen av pannekaken. Dette tar 2-4 minutter. Snu dem og stek i 1 minutt til.
![Bananpannekaker 3](https://gladkokken.imgix.net/bananpannekaker-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=cc592ff426474bae541e2dc55bf35a19)
Steg 3
Server varme sammen med litt friske bær, vaniljekesam og litt honning hvis du har lyst på litt ekstra sødme. Bananpannekaker er populært både for store og små! Lykke til.
![Bananpannekaker 5](https://gladkokken.imgix.net/bananpannekaker-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=0886b92f5dc86477afbf22a903dee668)