Bananpannekaker - Næringsrikt, sunt og deilig

Ikke kast de brune bananene!

Ingredienser

Bananpannekaker (10cm / 87 kcal pr stk)

Bananpannekaker

  • 2 stk modne bananer
  • 2 stk egg
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl melk
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vanilje paste

Forslag til tilbehør

  • vaniljekesam
  • blåbær
  • bringebær
  • honning
Ingredienser

Det er et stort matsvinn i Norge og bananer kaster vi alt for mye av. De ser ikke like fristende ut når de begynner å bli brune, men da kommer den søte gode banansmaken frem. I stedet for å kaste dem så skrell og kutt i terninger. Legg terningene i en pose i fryseren for shakes eller smoothies. Du kan også lage bananpannekaker! De tar kort tid, masse næring og lavt på kalorier. I denne oppskriften har hver pannekake kun 87,5 kcal og de smaker nydelig!

Bananpannekaker

Steg 1

Mål opp melk, bananer og havregryn og hell i en blender. Tilsett eggene, bananer og bakepulver. Kjør til en jevn masse i blenderen.

Bananpannekaker 2

Steg 2

Stek i en nonstick panne eller stekeplate på medium varme. Jeg heller røren rett ut av blenderen i panna. Hell litt sakte og lag sirkler på ca 10 cm i diameter. Stek til de ser små hull på toppen av pannekaken. Dette tar 2-4 minutter. Snu dem og stek i 1 minutt til.

Bananpannekaker 3

Steg 3

Server varme sammen med litt friske bær, vaniljekesam og litt honning hvis du har lyst på litt ekstra sødme. Bananpannekaker er populært både for store og små! Lykke til.

Bananpannekaker 5