Ikke kast de brune bananene!
Ingredienser
Bananpannekaker
- 2 stk modne bananer
- 2 stk egg
- 2 dl havregryn
- 1 dl melk
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vanilje paste
Forslag til tilbehør
- vaniljekesam
- blåbær
- bringebær
- honning
Det er et stort matsvinn i Norge og bananer kaster vi alt for mye av. De ser ikke like fristende ut når de begynner å bli brune, men da kommer den søte gode banansmaken frem. I stedet for å kaste dem så skrell og kutt i terninger. Legg terningene i en pose i fryseren for shakes eller smoothies. Du kan også lage bananpannekaker! De tar kort tid, masse næring og lavt på kalorier. I denne oppskriften har hver pannekake kun 87,5 kcal og de smaker nydelig!
Steg 1
Mål opp melk, bananer og havregryn og hell i en blender. Tilsett eggene, bananer og bakepulver. Kjør til en jevn masse i blenderen.
Steg 2
Stek i en nonstick panne eller stekeplate på medium varme. Jeg heller røren rett ut av blenderen i panna. Hell litt sakte og lag sirkler på ca 10 cm i diameter. Stek til de ser små hull på toppen av pannekaken. Dette tar 2-4 minutter. Snu dem og stek i 1 minutt til.
Steg 3
Server varme sammen med litt friske bær, vaniljekesam og litt honning hvis du har lyst på litt ekstra sødme. Bananpannekaker er populært både for store og små! Lykke til.