![](https://gladkokken.imgix.net/cote-boeuf-5.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=ab1116794153c68fdcc96fa82b36a571 700w, https://gladkokken.imgix.net/cote-boeuf-5.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=0b6639555fdc87a13e912b3f67a0db42 800w, https://gladkokken.imgix.net/cote-boeuf-5.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=6a6949e1fd280ec82cdaea1d4c73a455 900w, https://gladkokken.imgix.net/cote-boeuf-5.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=85143ad3c95ff4cb4e9bc8754bdbdae1 1000w, https://gladkokken.imgix.net/cote-boeuf-5.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=2b4552a2dbe23b621626ea4f5521be60 1100w, https://gladkokken.imgix.net/cote-boeuf-5.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=3c6396734d0a204aa22e255a6ac8c28e 1200w, https://gladkokken.imgix.net/cote-boeuf-5.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=e25c62dfebc078b758852bbe17838f6e 1300w, https://gladkokken.imgix.net/cote-boeuf-5.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=27c97299098537ecd335fd5d4f3d61ef 1400w, https://gladkokken.imgix.net/cote-boeuf-5.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=384d12efe59a0e9c421b7a8bb05f7a98 1500w, https://gladkokken.imgix.net/cote-boeuf-5.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=c6fc6e35fe1a908dc33d3ef6f1235e8a 1600w, https://gladkokken.imgix.net/cote-boeuf-5.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=0e70202f4a3552051e24a2a4e4eeadeb 1700w, https://gladkokken.imgix.net/cote-boeuf-5.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=7e60918a503e3b8d93d776dd64851a91 1800w)
Côte de Boeuf med reverse searing metoden - Jeg elsker dette!!
En perfekt biffmiddag laget med "reverse searing"
Ingredienser
Biff
- 600 gram Côte Boeuf (entrecote)
- 1 ss nøytral olje
- 3 ss smør
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss ferske urter (til steking)
- salt og pepper
Dette er en entrecôte av okse hvor beinet fortsatt er på. Dette er for meg den aller beste biffen jeg kan spise. Får jeg i tillegg servert med sprø pommes frites og hjemmelaget Bearnaise saus så er jeg i himmelen. Jeg skal vise deg hvordan du steker denne biffen til perfeksjon hver eneste gang! Jeg skal bruke en metode som heter "reverse searing". Denne metoden er litt motsatt av hvordan du kanskje har gjort det tidligere, men resultatet er fantastisk! Du får perfekt kjernetemperatur hver gang og skorpen blir enda bedre.
![Cote boeuf](https://gladkokken.imgix.net/cote-boeuf.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=24ee9afe0507b033b22380149484d861)
Steg 1
Metoden "Reverse Searing" fungerer utrolig bra på litt større stykker med kjøtt. Du får en utrolig god kontroll på temperaturen, kjøttet trenger kortere tid med hvile og stekeskorpen blir enda bedre. Her skal jeg forklare hvorfor og vise deg hvordan. Start med å legge kjøttet på en rist uten noe krydder. Sett så kjøttet inn i ovnen på varmluft på 80-100 grader. Nå skal du steke kjøttet til du får rett under ønsket kjernetemperatur. Jeg tar ut dette stykket på 55 grader. Côte Boeuf er entrecôte som fortsatt sitter på benet. Det som skjer er at overflaten til kjøttet tørker mer ut og det gir deg en enda bedre stekeskorpe etterpå. Etter du har tatt kjøttet ut av ovnen. Tørker jeg det godt av med litt papir og krydrer rikelig med salt og pepper.
![Cote boeuf 2](https://gladkokken.imgix.net/cote-boeuf-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e13a8b91f7888ac93a88bc0edeb08401)
Steg 2
Stek kjøttet først på høy varme i nøytral olje på alle kanter. Når du får en vakker stekeskorpe skrur du ned varmen og tilsetter smør, urter og hvitløk. Øs smøret over kjøttet flere ganger og ta kjøttet av for å hvile. La kjøttet hvile i 10 minutter
![Cote boeuf 3](https://gladkokken.imgix.net/cote-boeuf-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a814ab136a8a16b49e2c9c7a572671d3)
Steg 3
Denne metoden fungerer på alle typer kjøtt og du kan velge utrolig mange tilbehør. En av mine favoritter er hjemmelaget Sauce Bearnaise og pommes frites. Her er link til hvordan jeg lager sausen. Sauce Béarnaise - Min favorittsaus!
![Bearnaise Front](https://gladkokken.imgix.net/bearnaise-front.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a616dbca0a3f7db64e03f8dac729d7dc)
Steg 4
Her kan du se hvordan du lager perfekt Pommes frites Pommes Frites - Sånn blir de perfekte!
![Pommes Front](https://gladkokken.imgix.net/pommes-front.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=94a7f9da975f19725037eaf055921233)
Steg 5
Nå gjenstår bare å legge biffen på en tallerken, litt god saus og sprø pommes frites. Jeg har også laget en instruksjonsvideo av dette. Lykke til.