Sponset av Weber

Biff Fajitas - Tex-Mex er det beste fra to ulike land!

Deilig strimler av kjøtt, løk og paprika servert i deilige tortillas.

Ingredienser

porsjoner

Biff Fajitas

  • 400 gram oksekjøtt
  • 2 stk paprika (gjerne ulike farger)
  • 1 stk løk
  • 6 stk små hvete tortillas
  • 100 gram cheddar ost

Mariande / krydderblanding

  • 4 ts oregano
  • 4 ts røkt paprika
  • 2 ts hvitløkpulver
  • 2 ts løkpulver
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts chiliflakes
  • 2 ts salt
  • 1 stk lime (kun saften)
  • 1 ss nøytral olje

Tilbehør (valgfritt)

  • 1 stk lime
  • 1 stk chilisaus
  • 1 stk løk
  • 1 håndfull koriander
Ingredienser

Historien bak denne retten sies å komme fra de Mexicanske arbeiderne som bodde i Texas i USA. Fajitas er en blanding av Amerikansk og Mexicansk og har blitt en populær rett som serveres veldig likt som en taco, men defineres mer som Tex-Mex. Du kan lage denne retten med enten kylling eller oksekjøtt. Retten er rask, utrolig velsmakende og i dag lager jeg dem på grillen med oksekjøtt. Dette blir garantert populært neste gang du serverer familie eller venner. Oppskriften har også en video du kan se nederst i artikkelen eller på min Instagram side.

Fajitas Weber

Steg 1

Start med skjære opp oksekjøttet i tynne strimler. Jeg bruker i dag entrecote, men du kan også bruke mange typer oksekjøtt. Du kan også bruke akkurat samme oppskrift og metode med kylling hvis du liker det bedre. Legg kjøttet i en bolle og tilsett alle ingrediensene i krydderblanding/marinaden. Bland godt sammen med hendene og gi kjøttet en liten "massasje" så alt er godt fordelt. La marinere i minimum 1 time, men gjerne noen timer eller over natten.

Fajitas Weber 3

Steg 2

Kutt opp løk og paprika i tynne strimler. Riv opp litt cheddarost.

Fajitas Weber 4

Steg 3

Jeg elsker å lage denne retten på grillen min på en "griddle" eller stekeplate. Ta med alle ingrediensene ut til grillen og maten er klar på få minutter.

Fajitas Weber 6
Fajitas Weber 7

Steg 4

Varm opp grillen og stekeplaten og tilsett litt nøytral olje. Legg først på kjøttet og stek på høy varme i 1-2 minutter. Legg deretter på strimler av løk og paprika. Stek litt hver for seg før du blander alt sammen.

Fajitas Weber 9
Fajitas Weber 10

Steg 5

Etter få minutter kan du skru ned varmen på grillen og begynne å servere. Varm alltid tortillaene på grillen før du fyller med biffblanedingen og strør over litt ost. Fyll på litt ekstra ingredienser som rå løk, koriander og chilisaus. Skvis over litt lime rett før du serverer og nyt noen magisk gode Biff Fajitas. Her kan du se filmen hvordan jeg lagde denne retten.