Burnt ends BBQ - Perfekte, saftige og deilige kuber av ribbe

Dette er BBQ magi og smaker fantastisk!

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg tynnribbe uten svor
  • 4 ss grillrub
  • 2 ss siracha chilisaus
  • 2 ss honning
  • 2 ss brunt sukker
  • 3 ss smør
Ingredienser

Jeg griller hele året og denne retten passer perfekt for meg hele året. Nå rett før jul er det også billig ribbe å få kjøpt i butikken og det er perfekt. Deilige, saftige og gode kuber av ribbe blir magisk etter noen timer på en pelletsgrill. Denne oppskriften har også en video som du ser nederst i oppskriften.

Steg 1

Dette er ikke en vanskelig oppskrift, men det tar litt tid. Her er det low and slow som gjelder og da er det perfekt å bruke en pelletsgrill/smoker. Start med å fjerne eventuell svor fra ribben og del opp i store kuber på ca 3 cm x 3 cm. Strø over grillrubben og gi dem en liten "massasje" så krydderet blir fordelt jevnt på bitene av ribbe. Du kan kjøpe grillrub eller lage selv. Her er link til en veldig god hjemmelaget grillrub Hemmeligheten bak den beste grillmaten - Dry Rub

Burnt ends 2
Burnt ends 3

Steg 2

Flytt nå bitene over på en rist. Jeg smører risten litt først med nøytral olje. Dette gjør at de ikke sitter fast senere når de skal flyttes over i en stekeform. Flytt risten med ribbebiter ut i grillen som jeg har forbarmet til 130 grader. Her skal de nå få kose seg i 2 timer.

Burnt ends 4

Steg 3

Flytt nå bitene over i en stekeform og tilsett honning, smør, chilisaus og brunt sukker. Bland godt sammen igjen og dekk til med alufolie. Sett tilbake i grillen og la stå i 30 minutter. Ta så av folien og snu litt på bitene med en grillklype. La stå i 5-10 minutter uten folie så dem tørker litt opp. Legg over på et brett og server rykende varme. Disse er så utrolig gode og møre. Sjekk ut videoen under.