![](https://gladkokken.imgix.net/Burnt-ends.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=99685c385be4b40c2998002f68d897e3 700w, https://gladkokken.imgix.net/Burnt-ends.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=7eaf3ef298c980fc23d614a6261ec5ca 800w, https://gladkokken.imgix.net/Burnt-ends.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=8d9164a5168d184ea4ecb05f6553fccb 900w, https://gladkokken.imgix.net/Burnt-ends.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=8d34fec9d1e5b4f2c9f6fc2bfb0d2f1a 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Burnt-ends.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=0b4895a11776f835fbccb5f4c12ef574 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Burnt-ends.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=d72bc334ff0983224cc4011dbf2aaf8f 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Burnt-ends.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=d7b02eae73f967652b9fdfb50004f30f 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Burnt-ends.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=e4284943fd038f3d0d0b8343f0d3f00c 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Burnt-ends.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=f4e19d078d292c19fae1bbc540372dc2 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Burnt-ends.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=310a3a4866103ae4c9788ab0968090ea 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Burnt-ends.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=847c0b9223e8b484e5669a05ddec32a9 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Burnt-ends.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=29780a847168d2e2db6a8ac5b2f4c1a1 1800w)
Burnt ends BBQ - Perfekte, saftige og deilige kuber av ribbe
Dette er BBQ magi og smaker fantastisk!
Ingredienser
- 2 kg tynnribbe uten svor
- 4 ss grillrub
- 2 ss siracha chilisaus
- 2 ss honning
- 2 ss brunt sukker
- 3 ss smør
Jeg griller hele året og denne retten passer perfekt for meg hele året. Nå rett før jul er det også billig ribbe å få kjøpt i butikken og det er perfekt. Deilige, saftige og gode kuber av ribbe blir magisk etter noen timer på en pelletsgrill. Denne oppskriften har også en video som du ser nederst i oppskriften.
Steg 1
Dette er ikke en vanskelig oppskrift, men det tar litt tid. Her er det low and slow som gjelder og da er det perfekt å bruke en pelletsgrill/smoker. Start med å fjerne eventuell svor fra ribben og del opp i store kuber på ca 3 cm x 3 cm. Strø over grillrubben og gi dem en liten "massasje" så krydderet blir fordelt jevnt på bitene av ribbe. Du kan kjøpe grillrub eller lage selv. Her er link til en veldig god hjemmelaget grillrub Hemmeligheten bak den beste grillmaten - Dry Rub
![Burnt ends 2](https://gladkokken.imgix.net/burnt-ends-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5b1f22e480268222acc6e180f280bd7d)
![Burnt ends 3](https://gladkokken.imgix.net/burnt-ends-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c4176a8957bad0d09a68ac1dddb8a419)
Steg 2
Flytt nå bitene over på en rist. Jeg smører risten litt først med nøytral olje. Dette gjør at de ikke sitter fast senere når de skal flyttes over i en stekeform. Flytt risten med ribbebiter ut i grillen som jeg har forbarmet til 130 grader. Her skal de nå få kose seg i 2 timer.
![Burnt ends 4](https://gladkokken.imgix.net/burnt-ends-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2f82981b8273c464f02a450ed436c4b1)
Steg 3
Flytt nå bitene over i en stekeform og tilsett honning, smør, chilisaus og brunt sukker. Bland godt sammen igjen og dekk til med alufolie. Sett tilbake i grillen og la stå i 30 minutter. Ta så av folien og snu litt på bitene med en grillklype. La stå i 5-10 minutter uten folie så dem tørker litt opp. Legg over på et brett og server rykende varme. Disse er så utrolig gode og møre. Sjekk ut videoen under.