Jeg elsker Blinis med løyrom!
Ingredienser
Blinis
- 3 dl H-melk
- 3 dl bokhvete
- 1 dl hvetemel
- 2 stk egg
- 1 ts toppet tørrgjær
- 50 gram smør
- 1 ts salt
- smør til steking
Tilbehør
- 1 stk finhakket rødløk
- 1 boks sæterrømme
- fersk dill
- Løyrom
Denne snacksen eller forretten er veldig god! Passer ypperlig med et glass champagne. Løyrom er veldig dyrt, men smaker fantastisk!
Steg 1
Start med å varme opp melken til ca 37 grader. Hell i tørrgjæren og rør rundt. Spe på med hvetemel og salt og bland til en jevn masse. Ta på plastfolie og la stå ute i 45 minutter.
Steg 2
Skill eggene så du har eggehvite i en bolle og plommene i en annen. Smelt smøret og kjøl ned mens røren hever. Pisk smør og eggeplommer inn i røren og pisk eggehvitene helt stive.
Steg 3
Bruk en slikkepott og bland sammen den stivpiskede eggehviten sammen med røren.
Steg 4
Finn frem en stekepanne og sett på litt over medium varme. Hell på røren i små pannekaker og stek på begge sider. Sjekk tjern ut videoen for å se instruksjon.
Steg 5
Legg Blinisene over på en tallerken og ta på litt rømme, finhakket rødløk, løyrom og fersk dill.