Blomkål "risotto" - sunt og fristende tilbehør til maten

Jeg er veldig glad i blomkål og denne oppskriften er både enkel og veldig god. Dette er et lettvint og sunt tilbehør som passer til mye.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk blomkålhode
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk rød chili uten frø
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 stk agurk
  • marinert fetaost
  • salt og pepper
  • friske urter
Ingredienser

Hvis du vil ha det enda mer barnevennlig kan du du blande inn litt makaroni. Blomkålrisotto tar ikke mer enn 10 minutter å lage.

Blomkris 2

Steg 1

Dette er veldig enkelt å lage. Start med å finne frem en stekepanne og tilsett oljen. Finn frem et rivjern og riv blomkålen med den grove riven. Da får du risaktig små korn av blomkålen. Ikke riv stilken. Legg blomkålen i stekepanna og stek på medium/høy varme i et par minutter. Finhakk løk og chili og legg i panna sammen med blomkålen.

Blomkris 3

Steg 2

Stek alt dette i noen få minutter. Hell blandingen over i bolle og tilsett finhakket agurk, salt og pepper. Legg i litt fetaost og pynt opp med litt friske urter. Et enkelt og godt tilbehør. Et veldig godt alternativ for de som ikke ønsker så mye karbohydrater og ønsker flere måter å spise grønnsaker på. Lykke til!

Blomkris 1