Grillet hjertesalat - Salat på grillen smaker veldig godt!!!

Dette må være en av de enkleste tilbehørene du kan lage, men det både smaker fantastisk og ser veldig innbydende ut.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk hjertesalat
  • pesto
  • parmesan
  • sitronsaft
  • nykvernet pepper
Ingredienser

Det er en stund siden det ble populært å grille salat, men det er fortsatt mange som ikke vet helt hvordan. Her kommer en en enkel oppskrift med en kombinasjon som jeg synes er fantastisk. Grillet salat med pesto, parmesan og sitronsaft.

Steg 1

Start med å dele opp hjertesalaten på langs. La stilken være igjen det gjør det lettere når du griller og bladene holder seg sammen.

Grhjertesal 1

Steg 2

Skyll salaten godt i kaldt vann og la den tørke av seg på tørkepapir eller liknende. Å grille salat tar kort tid og det beste resultatet får du på direkte varme. Dvs på den delen av grillen hvor det er varmest. Det er et godt tips og ha alt klart på et brett når du skal begynne å grille.

Steg 3

Start med å grille salaten med den flate (kuttede siden ned). Dette tar 1-3 minutter. Salaten skal begynne å bli litt svart uten å få noen helt brente deler. Snu salaten og hell over pesto, sitronsaft. Kvern litt pepper og riv over litt parmesanost. Sett på logg hvis du har og vent 1-2 minutter til. Ta salaten av grillen og server med en gang! Lykke til.

Grhjertesal 3