Boeuf Bourguignon - Klassisk fransk og kanskje verdens beste gryte!

Denne Franske gryteretten er så god!

Ingredienser

porsjoner
  • 1,2 kg høyrygg okse
  • 100 gram bacon
  • 2 stk løk
  • 2 stk gulrot
  • 6 fedd hvitløk
  • 250 gram sopp
  • 15 stk småløk
  • 2 stk laurbærblad
  • 1 flaske rødvin
  • 6 dl oksekraft
  • 1 liten bunt fersk timian
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • salt og pepper
Ingredienser

Dette er en av de mest kjente og populære gryterettene og består av mørt oksekjøtt i en deilig saus av rødvin og kraft med grønnsaker. Denne retten tar litt tid å lage, men er ikke så mye jobb. Det fine er at du kan forberede alt og så står gryten i noen timer og blir perfekt. Denne retten passer perfekt både til litt finerer middager og hverdags. Her skal jeg vise deg hvordan.

Bouef B

Steg 1

Start med å skjære av sener fra kjøttet og del opp i store biter. Krydre bitene godt med salt og pepper og rull i hvetemel. Dette gir litt ekstra god smak til gryteretten og melet er med å gjøre at sausen blir litt tykkere. Stek litt og litt av kjøttet på høy varme i smør og legg over i en bolle. Når du er ferdig å steke kjøttet steker du terninger av bacon til de blir sprø. Ta ut baconet også, men la fettet være igjen i gryta. Her er det masse deilige smaker!

Bouef B 2
Bouef B 3
Bouef B 5

Steg 2

Stek nå løk, gulrot og hvitløk i samme gryte til det begynner å få litt farge. Tilsett tomatpure og stek i 2-3 minutter til. Hell nå over rødvinen og kok opp. La koke i et par minutter før du tilsetter oksekraft, timian, laurbærblader og hele småløk. Legg nå kjøttet og baconet tilbake i kjelen og kok opp på nytt. Når gryten koker opp skrur jeg ned til lav varme og setter på lokket. Her skal det få stå å småputre i ca 3 timer.

Bouef B 6

Steg 3

Stek opp litt god sopp i smør med salt og pepper når gryta begynner å nærme seg klar. Hell dette i gryta og rør godt rundt. Smak nå til om du mangler litt salt, pepper eller eventuelt litt sukker. Smak til så sausen får en deilig smak! Jeg topper denne retten med litt finhakket persille eller timian rett før servering.

Bouef B 7

Steg 4

Server med none gode poteter du liker. Jeg synes det er aller best med en god potetmos. Nå kan du nyte en god Boeuf Bourguignon!!

Bouef B 8
Bouef B 9