![](https://gladkokken.imgix.net/Svin-a-la-Normandie-10_2023-01-13-134214_ibjj.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=772c5b428f7d782996d7aa1bc6660d6f 700w, https://gladkokken.imgix.net/Svin-a-la-Normandie-10_2023-01-13-134214_ibjj.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=bb650ff15eafd29a2ef0d61f3588e7d1 800w, https://gladkokken.imgix.net/Svin-a-la-Normandie-10_2023-01-13-134214_ibjj.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=b34d5ef7b99ea11d74ec2dac7cc6f831 900w, https://gladkokken.imgix.net/Svin-a-la-Normandie-10_2023-01-13-134214_ibjj.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=acac3c6dc0f138849a0f5ff835554aa8 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Svin-a-la-Normandie-10_2023-01-13-134214_ibjj.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=dd20cec33cd0507e5e23c2255a6f5a82 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Svin-a-la-Normandie-10_2023-01-13-134214_ibjj.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=e1b57f206c8fb3d9fbd714b0340c4b01 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Svin-a-la-Normandie-10_2023-01-13-134214_ibjj.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=57d7d6c92c96e036e520c9b4654208e8 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Svin-a-la-Normandie-10_2023-01-13-134214_ibjj.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=9d3fe25d57c1177596d973071d46078d 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Svin-a-la-Normandie-10_2023-01-13-134214_ibjj.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=2f4033610db1a45238a5cafe52a82bfc 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Svin-a-la-Normandie-10_2023-01-13-134214_ibjj.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=58491e4b816fc4ca70edff6f5e7ff379 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Svin-a-la-Normandie-10_2023-01-13-134214_ibjj.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=fad948bb8627283f321b4689340d81fe 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Svin-a-la-Normandie-10_2023-01-13-134214_ibjj.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=7424d525d710b3a750f6854cd737135d 1800w)
Svin á la Normandie - Fransk gryte med svin og epler!
Klassisk Fransk gryte fra området Normandie. I dette området er det mye epler og kombinasjonen av epler og svin i denne kremede gryteretten er magisk god. Retten koser seg i ovnen i 2-3 timer og resultatet blir meget mørt svinekjøtt i en nydelig saus. Jeg har laget en video av hvordan du lager denne retten. Jeg anbefaler at du ser videoen som er nederst i oppskriften.
Ingredienser
Før retten skal i ovnen
- 900 gram svinenakke
- 3 stk stangselleri
- 1 stk løk
- 4 fedd hvitløk
- 5 stk salvieblader
- 1 ss hvetemel
- 5 dl eplecider
- 3 dl kremfløte
- 800 gram småpoteter
- 2 ss smør
- 1 ss nøytral olje
- 1 ts chiliflakes
- 2 ts tørket timian
- salt og pepper
Etter retten har vært i ovnen
- 2 ss smør
- 1 ss dijon sennep
- 1 ss calvados / cognac / brandy
- 2 ss finhakket persille
- 2 stk epler i små terninger
![Svin a la Normandie](https://gladkokken.imgix.net/Svin-a-la-Normandie.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=538a1987cd59ae69fecae85385cd66c1)
Steg 1
Skjær svinenakken opp i store terninger og krydre rikelig med salt og pepper. Tilsett smør og nøytral olje i en panne og sett på høy varme. Brun av kjøttet litt og litt og legg i en bolle. Kjøttet skal ikke være ferdigstekt, men bare få litt farge som gir ekstra smak.
![Svin a la Normandie 2](https://gladkokken.imgix.net/Svin-a-la-Normandie-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=36db76af03927a46836c367ae50f68d2)
![Svin a la Normandie 4](https://gladkokken.imgix.net/Svin-a-la-Normandie-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ee8e0b25d660eaa3eafae0f8a6a96910)
Steg 2
I samme pannen tilsetter du finhakket løk, hvitløk, stangselleri og salvieblader. Stek til løken blir myk og tilsett hvetemel. Hvetemelet fungerer som en jevning og gjør sausen tykkere. Legg i timian og chiliflakes og hell over den gode eplesideren. La koke i noen minutter før du tilsetter kremfløten. Smak til sausen med litt salt og pepper. Tilsett nå kjøttet tilbake i pannen/gryta sammen med småpotetene. Bland godt sammen, sett på lokket og sett i en forvarmet ovn på 150 grader. Her skal den nå stå i 2 timer.
![Svin a la Normandie 5](https://gladkokken.imgix.net/Svin-a-la-Normandie-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f6634f8032ed0ebd9576a27c1ba957d4)
![Svin a la Normandie 6](https://gladkokken.imgix.net/Svin-a-la-Normandie-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=68539b68dbfe528047a33ffd6f690614)
Steg 3
Etter 2 timer tar du gryta ut av ovnen og tilsetter biter av syrlig eple, dijon sennep, smør og calvados/cognac. Rør godt rundt igjen og sett gryta tilbake i ovnen uten lokk. Her skal den nå stå i 1 time til.
Steg 4
Ta pannen/gryten ut av ovnen, rør godt rundt og tilsett finhakket persille. Smak til med salt, pepper og sitron for perfekt balanse. Denne retten kan du holde varm i ovnen på 70 grader frem til servering. Jeg liker å servere denne gryteretten med en stor deilig salat.
![Svin a la Normandie 9](https://gladkokken.imgix.net/Svin-a-la-Normandie-9.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e53d1b841a93da4356b32f3b0c916362)
Her kan du se video av hvordan jeg lager retten.