Bolognese grateng - Deilig middag til en hektisk hverdag!
En av de mest spiste rettene i Norske hjem er pasta med kjøttsaus.
Ingredienser
- 600 gram karbonadedeig
- 1 stk løk
- 3 fedd hvitløk
- 1 stk chili
- 2 stk gulrøtter
- 2 ss tomatpure
- 1 boks hermetiske tomater
- 2 ss rødvinseddik
- 1 ss sukker
- 500 gram pasta penne
- 3 dl oksekraft
- 1 klype revet parmesan
- 150 gram revet ost
- salt og pepper
- fersk basilikum
- olivenolje til steking
Dette er en versjon jeg synes er veldig god og praktisk i en hektisk hverdag. Å lage tomatsaus med denne metoden er veldig enkelt, du får med masse næring og det smaker veldig godt. Formen kan varmes flere ganger og restene passer godt til kveldsmat, matpakke eller lunsj dagen etter.
Steg 1
Start med å sette på ovnen til 225 grader. Da er ovnen varm når maten er ferdig og skal stekes. Det går også fint å lage retten tidligere på dagen og steke opp rett før servering. Finn frem en kjele og fyll med vann. Tilsett 1 ss salt og kok opp vannet. Når vannet koker heller du i pastaen og koker den til den er al dente (al dente betyr at det fortsatt er litt tyggemotstand)
Steg 2
Finn frem en stekepanne helst med høy kant eller kjele og tilsett litt olivenolje. Finhakk løk, gulrot, hvitløk og chili og tilsett i kjelen. Stek i noen minutter til løken er blitt gylden og tilsett eddik. La denne koke bort før du tilsetter tomatpuré og sukker.
Steg 3
Stek dette i 2-3 minutter før du tilsetter hermetiske tomater og 3 dl kylling/okse kraft. La koke i ca 8 minutter.
Steg 4
Hell sausen over en bolle og kjør med en stavmikser. På denne måten tykner sausen og du får med alle næringsstoffene.
Steg 5
Hell litt mer olje i pannen og stek karbonadedeigen på høy varme. Krydre med salt og pepper.
Steg 6
Når kjøttet er ferdig stekt heller du sausen tilbake over kjøttet og blander litt sammen. Jeg synes det er godt å tilsette litt basilikum i sausen også. Smak til med salt og pepper.
Steg 7
Finn frem en form som tåler å stå i ovnen og tilsett pastaen og kjøttsausen.
Steg 8
Rør godt rundt så sausen blander seg godt og fyller seg inne i pastarørene. Strø over litt revet ost og stek i ovnen til osten er smeltet og fått en gylden farge.
Steg 9
Dette er en rett som er populær blant både store og små. Lykke til