Brændende kærlighed - Dansk tradisjonsmat som gleder!

En klassiker fra våre glade danske naboer

Ingredienser

porsjoner

Baconmiks

  • 400 gram bacon (terninger)
  • 1 stk løk
  • 2 ts nøytral olje
  • 1 dl kyllingkraft
  • 2 ss finhakket persille

Potetmos

  • 6 stk poteter
  • 2 dl melk
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ss smør
  • salt og hvit pepper
Ingredienser

En rett med navnet "brennende kjærlighet" må jo være godt! Det er det også... våre glade danske naboer er glad i god mat og denne enkle retten smaker utrolig godt! Deilig myk potetmos med masse deilig salt bacon. Det kan jo ikke gå galt. En tradisjonsrik dansk rett med få ingredienser som passer veldig godt sammen.

Brennende kjaerlighet

Steg 1

Start med å skjære baconet i terninger. Hvis det har skinn på oversiden så skjær av dette. Legg baconet sammen med litt olje i en panne og sett på medium varme. På en skala på ovnen fra 1-9 brukte 6.

Brennende kjaerlighet 2

Steg 2

Stek til baconet har blitt gyldent og fint. Tilsett da finhakket og løk og stek videre til løken begynner å bli brun. Når løken har fått fin farge heller du på kraften og lar steke videre til væsken har fordampet.

Brennende kjaerlighet 4
Brennende kjaerlighet 5

Steg 3

Skrell potetene og del i biter. Kok i usaltet vann til potetene er møre. Mos sammen og tilsett melk, fløte og smør. Smak til med salt og hvit pepper.

Brennende kjaerlighet 3
Brennende kjaerlighet 7

Steg 4

Finhakk litt persille og finn frem en tallerken. Legg en god porsjon med potetstappe på tallerkenen og lag en grop i midten. Hell over rikelig med stekt bacon og topp med finhakket persille. Lykke til.

Brennende kjaerlighet 8