Hakkebøff med stekt løk og fløtesaus - Dansk tradisjonsmat.

Hakkebøff er en enkel, billig og veldig god middag!

Ingredienser

porsjoner

Hakkebøff

  • 600 gram kjøttdeig av storfe
  • salt og pepper
  • smør og olje til steking

Stekt løk

  • 3 stk løk
  • 1 ss smør
  • 1 ss olje
  • salt og pepper

Fløtesaus

  • 2 dl oksekraft
  • 1 ss maisennamel
  • 3 dl kremfløte

Tilbehør

  • poteter
  • persille
  • syltede rødbeter
Ingredienser

Denne Danske klassikeren er veldig godt! En saftig hakkebøff med stekt løk, fløtesaus og rødbeter. Her får du alle tipsene for å få best resultat.

Steg 1

Start med å finne frem en kjele og tilsett 1 ss olje og 1 ss smør. Kutt løken i strimler og legg i kjelen. Sett kjelen på medium + varme. Rør om av og til. Vær tålmodig. Det tar ca 20 minutter for å få en perfekt brunet og litt sprø løk.

Dsc 0794 2 2
Dsc 0808 3

Steg 2

Kjøp kjøttdeig av storfe 14% fett og del pakken opp i 4 like deler. ca 150 gram pr hakkebøff. Form forsiktig kjøttet til sirkler og krydre godt med salt og pepper.

Dsc 0785
Dsc 0787 2

Steg 3

Tilsett 1 ss olje og 1 ss smør i en stekepanne og sett på medium + varme. (fra 1-9 brukte jeg styrke 7 på ovnen) Når stekepanna har blitt varm legger du bøffene ned i panna. Du skal ikke røre eller snu dem før det har gått 7 minutter. Da snur du dem og steker i 7 minutter til. Steketid avhenger av tykkelsen på hakkebøffen. Hakkebøffen skal være gjennomstekt, men fortsatt saftig.

Dsc 0792 2
Dsc 0798 2 3

Steg 4

Hell oksekraften i en bolle og visp inn maisennamel. Hell denne blandingen i stekepanna når du er ferdig å steke. Når sausen tykner heller du på fløten. La koke i et par minutter og sausen er klar.

Dsc 0797
Dsc 0803 3
Dsc 0809 3

Steg 5

Server hakkebøffen sammen med fløtesaus, poteter og syltede rødbeter. Det er også veldig godt med litt finhakket persille på toppen. Nå kan du nyte en deilig Dansk klassiker. Lykke til.

Dsc 0814 2