![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0814-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=fe12a5619f84255d0ccb46cf523db06b 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0814-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=61a5439e19216f539d7d9ff4eae81eb9 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0814-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=c189abe035e7a0d5be1915a5855a87e4 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0814-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=71a2bdaca9e1aa0303399bbaab21c0fd 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0814-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=99ce56bce51e026f7dba33569902c414 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0814-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=cb40937f1cf3b74b6d6f118aa8c86449 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0814-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=b9481e14c9d9162f3ca02fc48e6faefc 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0814-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=0c47dcb7f049dd7557f4fc582e7f27da 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0814-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=3f370ec25fee224654624c47f7c3869c 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0814-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=44de0bef0f163b9cc02e88838e97342b 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0814-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=90dbaff24a8d93bf993dfa5d0be34c72 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0814-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=38887215ebb0bb905bdf8ef3de416c38 1800w)
Hakkebøff med stekt løk og fløtesaus - Dansk tradisjonsmat.
Hakkebøff er en enkel, billig og veldig god middag!
Ingredienser
Hakkebøff
- 600 gram kjøttdeig av storfe
- salt og pepper
- smør og olje til steking
Stekt løk
- 3 stk løk
- 1 ss smør
- 1 ss olje
- salt og pepper
Fløtesaus
- 2 dl oksekraft
- 1 ss maisennamel
- 3 dl kremfløte
Tilbehør
- poteter
- persille
- syltede rødbeter
Denne Danske klassikeren er veldig godt! En saftig hakkebøff med stekt løk, fløtesaus og rødbeter. Her får du alle tipsene for å få best resultat.
Steg 1
Start med å finne frem en kjele og tilsett 1 ss olje og 1 ss smør. Kutt løken i strimler og legg i kjelen. Sett kjelen på medium + varme. Rør om av og til. Vær tålmodig. Det tar ca 20 minutter for å få en perfekt brunet og litt sprø løk.
![Dsc 0794 2 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0794-2-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5b92c648238b4f60bf2bfa01def7e400)
![Dsc 0808 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0808-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e672f1d1215fa32dc7ed62c80a0e0a0b)
Steg 2
Kjøp kjøttdeig av storfe 14% fett og del pakken opp i 4 like deler. ca 150 gram pr hakkebøff. Form forsiktig kjøttet til sirkler og krydre godt med salt og pepper.
![Dsc 0785](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0785.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=08c16ebc46eb186e1d8b5236a48deab8)
![Dsc 0787 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0787-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d181e059345fc976b5413b77e50a60e8)
Steg 3
Tilsett 1 ss olje og 1 ss smør i en stekepanne og sett på medium + varme. (fra 1-9 brukte jeg styrke 7 på ovnen) Når stekepanna har blitt varm legger du bøffene ned i panna. Du skal ikke røre eller snu dem før det har gått 7 minutter. Da snur du dem og steker i 7 minutter til. Steketid avhenger av tykkelsen på hakkebøffen. Hakkebøffen skal være gjennomstekt, men fortsatt saftig.
![Dsc 0792 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0792-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b2d09556a3a4cbdc1786d6fff228029f)
![Dsc 0798 2 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0798-2-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b20dd4cbc1dc745377b83d795fb4fe36)
Steg 4
Hell oksekraften i en bolle og visp inn maisennamel. Hell denne blandingen i stekepanna når du er ferdig å steke. Når sausen tykner heller du på fløten. La koke i et par minutter og sausen er klar.
![Dsc 0797](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0797.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d77c1edc79ef73cb4de0f627f1b65d21)
![Dsc 0803 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0803-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4cc7aa7e41dae50d715333a248ea7d9f)
![Dsc 0809 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0809-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=0ae173557e48c763e4776cf2ccea3ef1)
Steg 5
Server hakkebøffen sammen med fløtesaus, poteter og syltede rødbeter. Det er også veldig godt med litt finhakket persille på toppen. Nå kan du nyte en deilig Dansk klassiker. Lykke til.
![Dsc 0814 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0814-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=25aed025c8bc9ead0ab588ec929558b2)