Hakkebøff med stekt løk og fløtesaus - Dansk tradisjonsmat.
Hakkebøff er en enkel, billig og veldig god middag!
Ingredienser
Hakkebøff
- 600 gram kjøttdeig av storfe
- salt og pepper
- smør og olje til steking
Stekt løk
- 3 stk løk
- 1 ss smør
- 1 ss olje
- salt og pepper
Fløtesaus
- 2 dl oksekraft
- 1 ss maisennamel
- 3 dl kremfløte
Tilbehør
- poteter
- persille
- syltede rødbeter
Denne Danske klassikeren er veldig godt! En saftig hakkebøff med stekt løk, fløtesaus og rødbeter. Her får du alle tipsene for å få best resultat.
Steg 1
Start med å finne frem en kjele og tilsett 1 ss olje og 1 ss smør. Kutt løken i strimler og legg i kjelen. Sett kjelen på medium + varme. Rør om av og til. Vær tålmodig. Det tar ca 20 minutter for å få en perfekt brunet og litt sprø løk.
Steg 2
Kjøp kjøttdeig av storfe 14% fett og del pakken opp i 4 like deler. ca 150 gram pr hakkebøff. Form forsiktig kjøttet til sirkler og krydre godt med salt og pepper.
Steg 3
Tilsett 1 ss olje og 1 ss smør i en stekepanne og sett på medium + varme. (fra 1-9 brukte jeg styrke 7 på ovnen) Når stekepanna har blitt varm legger du bøffene ned i panna. Du skal ikke røre eller snu dem før det har gått 7 minutter. Da snur du dem og steker i 7 minutter til. Steketid avhenger av tykkelsen på hakkebøffen. Hakkebøffen skal være gjennomstekt, men fortsatt saftig.
Steg 4
Hell oksekraften i en bolle og visp inn maisennamel. Hell denne blandingen i stekepanna når du er ferdig å steke. Når sausen tykner heller du på fløten. La koke i et par minutter og sausen er klar.
Steg 5
Server hakkebøffen sammen med fløtesaus, poteter og syltede rødbeter. Det er også veldig godt med litt finhakket persille på toppen. Nå kan du nyte en deilig Dansk klassiker. Lykke til.