Braisert oksekjøtt i nydelig saus - Lite jobb og mye smak!

Det skjer magi når denne retten får kose seg i ovnen!

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg høyrygg av okse
  • 2 stk sjalottøk
  • 1 stor persillerot
  • 2,5 dl soltørkede tomater
  • 2,5 dl tørkede aprikos
  • 5 fedd hvitløk
  • 2 stk røde chili
  • 7 dl rødvin
  • 3 dl kyllingkraft
  • 3 stilker fersk rosmarin.
  • 1 stk stjerneanis
  • 1 håndfull fersk persille
  • 1 ss smør til steking
  • nøytral olje til steking
  • salt og pepper
Ingredienser

Deilige store møre av biter høyrygg som bader i en nydelig saus. Jeg fikk igjen gleden av å prate med Lars Barmen og fikk noen spennende tips. Oksekjøtt i kombinasjon med tørket frukt i en rødvinsbasert saus. Høres kanskje litt rart ut, men smaken ble fantastisk! I tillegg er dette en rett som er enkel å lage. Når formen er i ovnen er det bare å slappe av å vente på en nydelig middag mens de gode luktene sprer seg rundt på kjøkkenet.

Braisert hoyrygg

Steg 1

Start med å finne frem en stekepanne og sett på høy varme. Finn også frem en ildfast form. Skjær opp kjøttet i store biter og krydre med salt og pepper. Legg i smør og nøytral olje. Stek litt og litt av kjøttet så det får en fin stekeskorpe. Når du har brunet kjøttet flytt det over i formen.

Braisert hoyrygg 2
Braisert hoyrygg 3
Braisert hoyrygg 5

Steg 2

Kutt opp persillerot, sjalottløk, hvitløk og chili. Stek dette i samme stekepanne når du er ferdig med å steke kjøttet. Når løken begynner å få farge heller jeg i rødvin og kyllingkraft. La koke opp og hell over kjøttet i den ildfaste formen.

Braisert hoyrygg 6
Braisert hoyrygg 7

Steg 3

Legg over litt rosmarin og stjerneanis. Dekk til med lokk eller alufolie. Sett i en forvarmet ovn på 150 grader varmluft. La kjøttet nå stå i 2 timer.

Braisert hoyrygg 8
Braisert hoyrygg 10

Steg 4

Finhakk soltørket tomat og tørket aprikos. Når kjøttet har fått stå i 2 timer tar jeg formen ut av ovnen og tar av lokket/folien. Legg nå i aprikos og soltørket tomat. Bland sammen og sett formen tilbake i ovnen. La stå i 1 time til uten lokk. Rør av og til.

Braisert hoyrygg 9

Steg 5

Nå er retten klar for å nytes. jeg avslutter med å strø over litt finhakket persille. Du kan også helle maten over i serveringform. Jeg serverte dette med ris og det var nydelig og trakk til seg alle de gode smakene i sausen. En enkel og ekstremt god middag! Lykke til.

Braisert hoyrygg 11