![](https://gladkokken.imgix.net/braisert-hoyrygg-11.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=7f4872c09761bc9dcdf7cfe8683fd034 700w, https://gladkokken.imgix.net/braisert-hoyrygg-11.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=e9e16a46a76197643b4f2470da348f34 800w, https://gladkokken.imgix.net/braisert-hoyrygg-11.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=44c830c9006349a67b5539d14dce11d4 900w, https://gladkokken.imgix.net/braisert-hoyrygg-11.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=58d4de75d92a6a4966c46492d8d4d686 1000w, https://gladkokken.imgix.net/braisert-hoyrygg-11.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=955220a504554d79dcfd9191a88193de 1100w, https://gladkokken.imgix.net/braisert-hoyrygg-11.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=742725e336cb78c49655f0945e2d70c1 1200w, https://gladkokken.imgix.net/braisert-hoyrygg-11.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=5312cc03eb155df535df1a829ea4a46a 1300w, https://gladkokken.imgix.net/braisert-hoyrygg-11.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=f52a1cb9be0456781dc4b7037e46451d 1400w, https://gladkokken.imgix.net/braisert-hoyrygg-11.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=1c49a719b7649cb9fb2be84a032eaa61 1500w, https://gladkokken.imgix.net/braisert-hoyrygg-11.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=d6b98183c36e5938b2d18fbf4c1cd5e2 1600w, https://gladkokken.imgix.net/braisert-hoyrygg-11.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=6ee65c73e35048cfe311c2a693ad02d0 1700w, https://gladkokken.imgix.net/braisert-hoyrygg-11.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=b6305ac6a84bb09ffff6db09cd662bbb 1800w)
Braisert oksekjøtt i nydelig saus - Lite jobb og mye smak!
Det skjer magi når denne retten får kose seg i ovnen!
Ingredienser
- 2 kg høyrygg av okse
- 2 stk sjalottøk
- 1 stor persillerot
- 2,5 dl soltørkede tomater
- 2,5 dl tørkede aprikos
- 5 fedd hvitløk
- 2 stk røde chili
- 7 dl rødvin
- 3 dl kyllingkraft
- 3 stilker fersk rosmarin.
- 1 stk stjerneanis
- 1 håndfull fersk persille
- 1 ss smør til steking
- nøytral olje til steking
- salt og pepper
Deilige store møre av biter høyrygg som bader i en nydelig saus. Jeg fikk igjen gleden av å prate med Lars Barmen og fikk noen spennende tips. Oksekjøtt i kombinasjon med tørket frukt i en rødvinsbasert saus. Høres kanskje litt rart ut, men smaken ble fantastisk! I tillegg er dette en rett som er enkel å lage. Når formen er i ovnen er det bare å slappe av å vente på en nydelig middag mens de gode luktene sprer seg rundt på kjøkkenet.
![Braisert hoyrygg](https://gladkokken.imgix.net/braisert-hoyrygg.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=bf34dde740a5ee5c607f0c8b49ba9471)
Steg 1
Start med å finne frem en stekepanne og sett på høy varme. Finn også frem en ildfast form. Skjær opp kjøttet i store biter og krydre med salt og pepper. Legg i smør og nøytral olje. Stek litt og litt av kjøttet så det får en fin stekeskorpe. Når du har brunet kjøttet flytt det over i formen.
![Braisert hoyrygg 2](https://gladkokken.imgix.net/braisert-hoyrygg-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=0a36ead27a750bd5f156b4134f745dc6)
![Braisert hoyrygg 3](https://gladkokken.imgix.net/braisert-hoyrygg-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=1dc2c214c68ec2e2ff86dc29be2bb340)
![Braisert hoyrygg 5](https://gladkokken.imgix.net/braisert-hoyrygg-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9a6c4879802b025ae6224743d2f58488)
Steg 2
Kutt opp persillerot, sjalottløk, hvitløk og chili. Stek dette i samme stekepanne når du er ferdig med å steke kjøttet. Når løken begynner å få farge heller jeg i rødvin og kyllingkraft. La koke opp og hell over kjøttet i den ildfaste formen.
![Braisert hoyrygg 6](https://gladkokken.imgix.net/braisert-hoyrygg-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b1795de6f95d6d2c3140e95e3fc1ed3f)
![Braisert hoyrygg 7](https://gladkokken.imgix.net/braisert-hoyrygg-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d11fe8cdb77776dc6cf99a9121354b7b)
Steg 3
Legg over litt rosmarin og stjerneanis. Dekk til med lokk eller alufolie. Sett i en forvarmet ovn på 150 grader varmluft. La kjøttet nå stå i 2 timer.
![Braisert hoyrygg 8](https://gladkokken.imgix.net/braisert-hoyrygg-8.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4ff56c3532ce6065d9e9082696578109)
![Braisert hoyrygg 10](https://gladkokken.imgix.net/braisert-hoyrygg-10.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=dfda2e470676dff75c8debee72b86305)
Steg 4
Finhakk soltørket tomat og tørket aprikos. Når kjøttet har fått stå i 2 timer tar jeg formen ut av ovnen og tar av lokket/folien. Legg nå i aprikos og soltørket tomat. Bland sammen og sett formen tilbake i ovnen. La stå i 1 time til uten lokk. Rør av og til.
![Braisert hoyrygg 9](https://gladkokken.imgix.net/braisert-hoyrygg-9.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=50c72d23936528405705f53683a9d69f)
Steg 5
Nå er retten klar for å nytes. jeg avslutter med å strø over litt finhakket persille. Du kan også helle maten over i serveringform. Jeg serverte dette med ris og det var nydelig og trakk til seg alle de gode smakene i sausen. En enkel og ekstremt god middag! Lykke til.
![Braisert hoyrygg 11](https://gladkokken.imgix.net/braisert-hoyrygg-11_2021-11-28-185106_ldyu.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=68681f70bffd33a6447443953becb706)