Breiflabb til perfeksjon - Servert med ertepuré, grønnsaker og nydelig saus
Mange omtaler Breiflabb som havets indrefilet
Ingredienser
- 350 gram breiflabbfilet
- 20 stk perlepoteter
- 100 gram aspargesbønner
- Ertepuré (se oppskrift under)
- Smørsaus med tomater (se oppskrift under)
Smørsaus med tomater
- 2 ss smør
- 10 stk små tomater
- 1 ss finhakket estragon
- 0,5 stk sitron
Ertepuré med parmesan
- 400 gram frosne grønne erter
- 50 gram smør
- 50 gram revet parmesan
- 0,5 stk sitron (kun saften)
- 1 klype salt
- litt kokevann fra ertene
Breiflabb er en av de styggeste fiskene å se på, men bak det litt spesielle utseende er en av verdens beste fiskefileter. Det er ikke uten grunn at breiflabb omtales som havets indrefilet. Den har en veldig fast konsistens og utrolig god smak. For å få frem dette er det viktig å behandle fisken riktig. Her skal jeg vise deg hvordan du lager en deilig Breiflabbmiddag.
Steg 1
Jeg setter ovnen på 200 grader og legger småpotetene i en stekeform. Ta på litt olivenolje, salt og pepper og stek til de blir møre.
Steg 2
Finn frem en kjele du kan koke erter og aspargesbønner i. Jeg starter med ertepurén. Kok ertene i 3-4 minutter, hell av vannet og legg i en bolle eller et glass. Tilsett smør og parmesan først og kjør til en jevn masse. Smak til med sitronsaft og salt. Juster tykkelsen på ertepurén med litt av kokevannet. Rett før servering bruker jeg samme kjelen til å koke aspargesbønner.
Steg 3
Hvordan steke Breiflabb. Jeg starter med å krydre fisken med salt og pepper. Finn frem en stekepanne og tilsett litt nøytral olje. Jeg varmer opp pannen godt før jeg tilsetter fisken. Stek raskt på begge sider i den varme oljen. Skru ned varmen og tilsett litt smør. Snu fisken jevnlig og hell over smøret fra panna. Pass på kjernetemperaturen. Jeg tar fisken ut av panna når den når 49 grader. La fisken hvile i 5 minutter før servering.
Steg 4
Kok aspargesbønnene i saltet vann i 2 minutter og sil av vannet.
Steg 5
Når jeg tar ut fisken tilsetter jeg litt ekstra smør i panna jeg stekte fisken. Vent til smøret begynner å bli brunt før du tilsetter sitronsaft og småtomater delt i båter. Kok i et par minutter og tilsett fersk estragon. Smak sausen til med sitron og salt.
Steg 6
For å anrette tallerkenen starter jeg med ertepuré og legger på aspargesbønner og poteter. Legg fisken på toppen og avslutt med sausen. Nå kan du nyte en herlig breiflabb middag! Lykke til.