En vanlig fiskesuppe - som smaker ekstremt godt!

Alle triksene og tipsene for en perfekt fiskesuppe

Ingredienser

porsjoner
  • 300 gram torsk
  • 300 gram laks
  • 1 net blåskjell
  • 2 stk sjalottløk
  • 4 clove hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 2 dl hvitvin
  • 2 stk gulrot
  • 5 dl kremfløte
  • 5 dl fiskekraft
  • 0,5 stk sitron ( kun saften)
  • 50 gram smør
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts cayennepepper
  • fersk dill
Ingredienser

Fiskesuppe er veldig godt og kan lages på mange forskjellige måter. Her er min oppskrift på "vanlig fiskesuppe". I denne suppen bruker jeg blåskjell, laks og torsk i en nydelig suppe med sprø biter av gulrot. Dette er ikke en kalorifattig suppe, men en god kremet fiskesuppe skal lages med god fløte og kraft. Denne suppen er enkel å lage og alltid populært å servere hvis du har gjester. Her kommer oppskrift, steg for steg forklaring og noen gode tips.

Fiskesuppe 2

Steg 1

Start med å rense blåskjellene og kast de som er ødelagte. Finn frem en kjele og tilsett olivenolje. Finhakk sjalottløk og hvitløk og stek på medium varme til løken har blitt blank og myk, men ikke så lenge at den får farge.

Fiskesuppe 3

Steg 2

I kjelen tilsetter jeg hvitvinen og lar den nesten koke helt bort før jeg tilsetter blåskjellene og setter på et lokk. På denne måten blir blåskjellene dampet og hvitvinene sammen med sjalottløk og hvitløk gir en nydelig smak til kraften.

Fiskesuppe 5

Steg 3

Etter noen minutter er blåskjellene klare. Plukk de opp og legg i en bolle. Hvis noen skjell ikke har åpnet seg kaster du disse. Jeg liker best å ta av den ene delen av skjellet, men dette er ikke nødvendig. Det blir litt enklere å spise etterpå og jeg synes det ser penere ut når du serverer suppen.

Fiskesuppe 7

Steg 4

Kutt gulroten i tynne skiver og deretter i mindre biter. Kutt også opp fisken i pene terninger i passende størrelse.

Fiskesuppe 6

Steg 5

Hell kremfløte og fiskekraft i kjelen. Kvaliteten på fiskekraften er viktig for et best mulig resultat. Lag gjerne selv eller kjøp kraft av god kvalitet. La denne blandingen småkoke i 10 minutter. Da tykner suppen litt. Skru varmen til laveste så den ikke lenger koker og tilsett kaldt smør i terninger. Rør i suppen til smøret har smeltet og smak til med salt og sitronsaft. Hell nå i tynne skiver av gulrot, fisken og blåskjellene. La fisken varme seg i 5-10 minutter og suppen er klar for servering.

Fiskesuppe 9

Steg 6

Smak til en siste gang og juster eventuelt med litt mer salt eller sitronsaft. Avslutt med å tilsette litt fersk dill rett før servering. Nå har du laget en nydelig klassisk fiskesuppe. Lykke til.

Fiskesuppe 10