Seibiff med eggesmør og grønnsaker - Tradisjonsmat som smaker!

En veldig god fiskemiddag!

Ingredienser

porsjoner
  • 500 gram seifilet
  • 10 stk småpoteter
  • 2 stk gulrot
  • 2 skiver sitron
  • 2 ss kapers
  • smør til steking
  • salt og pepper
  • hvetemel til panering

Eggesmør

  • 100 gram smør
  • 2 stk egg
  • 1 ts sitronsaft
  • 2 ss finhakket persille
  • litt nykvernet pepper
Ingredienser

Deilig fileter av fersk sei som er krydret og stekt i smør er midtpunktet i denne retten. En deilig stekeskorpe og blank fin fisk som flaker fra hverandre er oppskriften på et vellykket fiskemåltid. Sei har en litt mørkere farge enn torsk og smaker litt mer. Sammen med brunet eggesmør og grønnsaker smaker dette veldig godt.

Seibiff 4

Steg 1

Start med å lage eggesmøret. Her er link til grundig forklaring og oppskrift på eggesmør Eggesmør - Denne klassiske sausen er magisk god til fisk!

Eggesmor 3

Steg 2

Sett på ovnen 180 grader varmluft. Ta litt olivenolje eller annen olje og krydre potetene med salt og pepper. Sett i ovnen og stek til de er møre. Dette tar +/- 30 minutter. Krydre fisken rikelig med salt og pepper.

Seibiff 5

Steg 3

Riv opp gulrøtter og skvis over litt sitronsaft. Skjær opp et par sitronbåter for serveringen også. Rull fiskestykkene i mel og rist av overflødig mel.

Seibiff 6

Steg 4

Fisken stekes på medium + varme i godt smør. Varm opp pannen og tilsett smør. Når smøret begynner å få en mørkere farge og slutter og boble legger jeg i fisken. Stek i ca 5 minutter på den ene siden før du snur dem. Stek i 2-4 minutter avhengig av tykkelse på andre siden. Øs over litt av smøret underveis. Seien er ferdig når den flaker pent opp og har en fin stekeskorpe.

Seibiff 7

Steg 5

Legg alt pent opp på en tallerken og strø noen små kapers over gulrøttene. Avslutt gjerne med noen friske urter og nå kan du nyte en herlig fiskemiddag. Lykke til.

Seibiff 2