Eggesmør - Denne klassiske sausen er magisk god til fisk!
Et triks gjør denne sausen magisk god!
Ingredienser
- 4 stk egg
- 200 gram Meierismør
- 1 bunt fersk persille
- 0,5 stk sitron (kun saften)
- nykvernet pepper
Eggesmør er en Norsk tradisjonssaus som passer ypperlig til fisk. Jeg har gjort noen små endringer som gjør denne sausen magisk. Denne passer veldig godt til all hvit fisk.
Steg 1
Start med å smelte smøret i en kjele og brun smøret. Det er viktig at det ikke brenner seg, så pass litt på her. Jeg bruker 7,5 i styrke på induksjonstoppen som er medium + varme. Når du hører boblene i smøret gir seg rører jeg jevnlig i smøret så ingenting brenner seg i bunn. Når smøret begynner å bli brunt og du kjenner en deilig nøttelukt er smøret klart. Skru av og la kjøle seg ned.
Steg 2
Kok opp eggene i 7-8 minutter så plommen er ganske fast. Kjøl ned i kaldt vann og skrell.
Steg 3
Finhakk persillen og eggene og legg i en bolle.
Steg 4
Når smøret har fått kjøle seg litt ned tilsetter jeg sitronsaft og litt nykvernet pepper i smøret. Hell smøret over eggene og den finhakkede persillen. Bland godt sammen.
Nå er sausen klar til servering! Det brunede smøret med smaken av sitron, egg og persille er magisk til fiskemiddagen. Lykke til.