![](https://gladkokken.imgix.net/eggesmor-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=1cf05607ad6e2f1bab235198c9080173 700w, https://gladkokken.imgix.net/eggesmor-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=d256020cc5071f911f3e0a558b15d54c 800w, https://gladkokken.imgix.net/eggesmor-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=2530ea25fefe61e30ce8f79aadca9a8f 900w, https://gladkokken.imgix.net/eggesmor-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=8d5423ac10d34b34c67c10a02b3d0b30 1000w, https://gladkokken.imgix.net/eggesmor-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=bdd99b8e3c198cd49863fa956c0c7b2a 1100w, https://gladkokken.imgix.net/eggesmor-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=d1dcbcc85947611c987270635d56820f 1200w, https://gladkokken.imgix.net/eggesmor-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=859b5586080973a1c4dfe051f1c1bd6d 1300w, https://gladkokken.imgix.net/eggesmor-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=c997e6d136da96cf2210b4edebb1d8fe 1400w, https://gladkokken.imgix.net/eggesmor-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=d5a7e2a67259285809d19007c95c77bd 1500w, https://gladkokken.imgix.net/eggesmor-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=376717efcaf1306a2f3bb9cfda2fe468 1600w, https://gladkokken.imgix.net/eggesmor-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=18fe7e64ab47d2c9d1146168d7c91dae 1700w, https://gladkokken.imgix.net/eggesmor-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=14860a1b67594d276fd469be74efa223 1800w)
Eggesmør - Denne klassiske sausen er magisk god til fisk!
Et triks gjør denne sausen magisk god!
Ingredienser
- 4 stk egg
- 200 gram Meierismør
- 1 bunt fersk persille
- 0,5 stk sitron (kun saften)
- nykvernet pepper
Eggesmør er en Norsk tradisjonssaus som passer ypperlig til fisk. Jeg har gjort noen små endringer som gjør denne sausen magisk. Denne passer veldig godt til all hvit fisk.
Steg 1
Start med å smelte smøret i en kjele og brun smøret. Det er viktig at det ikke brenner seg, så pass litt på her. Jeg bruker 7,5 i styrke på induksjonstoppen som er medium + varme. Når du hører boblene i smøret gir seg rører jeg jevnlig i smøret så ingenting brenner seg i bunn. Når smøret begynner å bli brunt og du kjenner en deilig nøttelukt er smøret klart. Skru av og la kjøle seg ned.
![Maistortillas 12](https://gladkokken.imgix.net/maistortillas-12.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=371daafef6e7c6a56975894aa09ae59b)
![Maistortillas 14](https://gladkokken.imgix.net/maistortillas-14.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8e0456e05732356236a86f3795f5b98b)
Steg 2
Kok opp eggene i 7-8 minutter så plommen er ganske fast. Kjøl ned i kaldt vann og skrell.
![Maistortillas 13](https://gladkokken.imgix.net/maistortillas-13.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a95b25b093b9720265325ba82bbc06fa)
Steg 3
Finhakk persillen og eggene og legg i en bolle.
![Maistortillas 15](https://gladkokken.imgix.net/maistortillas-15.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=59570d3c96e86bb92f9a0046f47f3fe2)
Steg 4
Når smøret har fått kjøle seg litt ned tilsetter jeg sitronsaft og litt nykvernet pepper i smøret. Hell smøret over eggene og den finhakkede persillen. Bland godt sammen.
![Maistortillas 16](https://gladkokken.imgix.net/maistortillas-16.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=776975d7dffda548903f5dc1048acb33)
Nå er sausen klar til servering! Det brunede smøret med smaken av sitron, egg og persille er magisk til fiskemiddagen. Lykke til.
![Eggesmor](https://gladkokken.imgix.net/eggesmor.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=47906cf1b576e5f381873f77bba6826c)