God kraft er nøkkelen for en perfekt Pepperrotsaus
Ingredienser
- 2 ss smør
- 2 ss hvetemel
- 5 dl kokekraft / kjøttkraft
- 1,5 dl kremfløte
- 1 ss finrevet pepperrot
- 1 ss finhakket gressløk
Dette er for meg den tradisjonelle sausen til saltkjøtt med kålrotstappe og poteter. Sausen kan selvfølelig brukes til andre retter også. Den friske pepperroten gir en frisk og spennende smak. Her skal jeg vise deg hvordan du gjør dette.
Steg 1
Start med å smelte smøret i en kjele.
Steg 2
Når smøret har smeltet tilsetter du melet i smøret og rører til du får en jevn og glatt masse. Pass på at du ikke har for høy temperatur på kjelen.
Steg 3
Spe på med varm kraft mens du rører hele tiden. På denne måten får du en jevn og fin saus uten noe klumper.
Steg 4
Riv opp fersk pepperrot og legg i kjelen sammen med muskat og fløte
Steg 5
Kok sausen på medium varme i 10 minutter. Du kan justere tykkelsen på sausen med mer eller mindre kokekraft. Smak til og rør inn finhakket gressløk rett før servering. Lykke til.